Inapoi la Cautare

LEGE 15 /2011


privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2010 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a infrastructurii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ARTICOL UNIC

    Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105 din 22 noiembrie 2010 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a infrastructurii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 790 din 25 noiembrie 2010, cu următoarele modificări şi completări:

    1. La articolul 3, după alineatul (3) se introduc două noi alineate, alineatele (4) şi (5), cu următorul cuprins:

    "(4) Pe baza convenţiilor încheiate între ordonatorii de credite prevăzuţi în anexă şi beneficiarii finali ai proiectelor (unităţi administrativ-teritoriale sau, după caz, Administraţia Naţională "Apele Române") aceştia din urmă pun la dispoziţie folosinţa gratuită ori dau în administrare domeniul public sau privat pe care se realizează proiectul în vederea realizării investiţiilor prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă, asigură pe cheltuiala lor avizele şi autorizaţiile legale, participă la urmărirea bunei realizări a lucrărilor, inclusiv pe faze de execuţie, primesc în custodie, pe măsura realizării acestora şi pe răspunderea executanţilor, până la data recepţiei prevăzute la alin. (3), părţi funcţionale din proiect sau proiectul în întregul său, asigură pe cheltuiala lor folosinţa/operarea provizorie a bunului primit în custodie, în măsura în care acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, precum şi întreţinerea acestuia.

    (5) În vederea asigurării folosinţei/operării provizorii a bunului primit în custodie potrivit alin. (4), autorităţile şi instituţiile publice cu rol de reglementare vor emite custodelui avize/acorduri/autorizaţii cu caracter provizoriu, până la recepţia finală a proiectului de investiţii, potrivit alin. (3), urmată de transferul proprietăţii sau administrării, după caz, către beneficiarul final şi obţinerea de către acesta a avizelor/acordurilor/autorizaţiilor definitive."

    2. După articolul 7 se introduce un articol nou, articolul 7^1, cu următorul cuprins:

    "Art. 7^1. - Prin legile bugetare pot fi devansate creditele de angajament şi creditele bugetare destinate P.N.D.I., cu condiţia respectării deficitului bugetar stabilit prin strategia fiscal-bugetară."

    3. Anexa se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezenta lege.

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

                        PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR

                             ROBERTA ALMA ANASTASE

                             PREŞEDINTELE SENATULUI

                               MIRCEA-DAN GEOANĂ

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic