Inapoi la Cautare

LEGE 144 /1925


pentru Curtea de Casaţie şi Justiţie


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 20.12.1925 și 29.02.1948 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 20.12.1925 și 29.02.1948 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Ministerul public depe lîngă Curtea de casaţie se compune dintr'un procuror general şi 5 procurori de secţie. Ei sînt inamovibili în aceleaşi condiţiuni ca membrii Curţii de casaţie.

    SECŢIA II

    Magistraţii asistenţi

    ART. 6

    Pe lîngă curtea de casaţie vor funcţiona un număr de magistraţi asistenţi şi anume: un magistrat asistent prim, trei magistraţi asistenţi de clasa I şi 18 magistraţi asistenţi de clasa II. Magistraţii asistenţi fac parte din ordinul judecătoresc.

    ART. 7

    Magistratul asistent prim are gradul de consilier de Curte de apel; el este însărcinat cu publicarea Buletinului Curţii de casaţie: ia parte la secţiunile-unite ale Curţii şi în comisiunile disciplinare şi poate lua parte la şedinţa oricărei secţiuni, după delegaţiunea primului preşedinte. El este capul tuturor magistraţilor asistenţi şi a funcţionarilor din cancelaria Curţii de Casaţie. Magistraţii asistenţi de clasa I au gradul de preşedinte de tribunal şi vor putea fi inaintati pe loc după stagiul cerut de legea de organizare judecătorească pentru magistraţi în genere pînă la gradul de consilier de Curte de apel. Ei ingrijesc a se păzi buna randuiala în ţinerea registrelor şi a tuturor hârtiilor din cancelariile secţiilor.

    ART. 8

    Nimeni nu va putea fi numit magistrat asistent de clasa II dacă nu are diploma de licenţiat sau doctor în drept şi dacă nu a ocupat funcţiunea de judecător de tribunal sau judecătorie, de procuror, sau un timp de cel puţin 2 ani pe aceea de supleant, substitut, ajutor de judecător, de grefier sau ajutor de grefa la o curte de apel. Ei au gradul de judecători de tribunal şi vor putea fi inaintati pe loc după stagiul cerut de legea de organizare judecătorească pentru magistraţi în genere pînă la gradul de prim-preşedinte de tribunal. Magistraţii asistenţi se vor numi numai cu avizul Curţii de casaţie, iar în ce priveşte înaintarea lor pe loc şi disciplina, li se vor aplica dispoziţiunile legii de organizare judecătorească corespunzătoare gradului ce-l au în magistratura. Numărul magistraţilor asistenţi de clasele I şi II se poate spori, pe baza raportului primului preşedinte al Curţii, de Ministerul de Justiţie, prin buget anual, în raport cu necesităţile serviciului. Ei se împart la secţiuni de către primul-preşedinte cu avizul conform al preşedinţilor şi iau locul magistratului asistent prim, după vechime, în lipsa lui.

    ART. 9

    Magistraţii asistenţi verifica şi constata îndeplinirea procedurii înfăţişării părţilor litigante făcînd menţiune de aceasta pe foaia dosarului; redactează deciziunea sub controlul consilierului raportor şi al preşedintelui şi rezumeaza speta la deciziunile a căror publicare în Buletin s'a dispus de Curte. În caz de împiedicare a consilierului raportor, preşedintele va putea insarcina pe un alt consilier cu controlarea redactarii motivelor deciziunii. Aceeas însărcinare o va putea da şi în pricinile în cari nu se face raport, sau cînd dificultăţile chestiunilor deduse în recurs reclama redactarea directa de către un consilier.

    CAP. 2

    Funcţionarea Curţii

    SECŢIA I

    Compunerea, prezidarea şi funcţionarea completelor
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic