Inapoi la Cautare

LEGE 131 /1995


pentru modificarea şi completarea Legii învăţământului nr. 84/1995


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 21.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (21.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adopta prezenta lege.

    ART. 1

    Legea învăţământului nr. 84/1995, publicată în Monitorul Oficial al

României, Partea I, nr. 167 din 31 iulie 1995, se modifica şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 58 va avea următorul cuprins:

    "Art. 58. - Învăţământul universitar de stat, pe durata prevăzută la art. 62 alin. (1) sau al art. 67 alin. (1), este gratuit, cu excepţia taxelor percepute pentru înscrierea la concursul de admitere, înmatriculări, reînmatriculări şi repetarea examenului de absolvire sau de licenţă. De asemenea, se pot percepe taxe şi pentru activităţi didactice neincluse în planul de învăţământ, solicitate de studenţi şi aprobate de consiliul facultăţii. Cuantumul taxelor şi scutirea de la plata acestora se stabilesc se către senatele universitare."

    2. Articolul 93 alineatul (3) va avea următorul cuprins:

    "(3) Ministrul învăţământului poate suspenda din funcţie, din motive justificate, pe rectorul unei instituţii de învăţământ superior, de stat sau particular, acreditata. Hotărârea de revocare sau de menţinere în funcţie a rectorului se ia de către senatul universitar, în cel mult 30 de zile de la data comunicării ordinului de suspendare."

    3. Articolul 94 alineatul (1) va avea următorul cuprins:

    "Art. 94. - (1) În senatele universitare şi în consiliile facultăţilor studenţii sunt reprezentaţi în proporţie de 1/4 din numărul membrilor acestor consilii şi senate, în condiţiile stabilite de Carta universitară."

    4. Articolul 140 alineatul (2) va avea următorul cuprins:

    "(2) Pentru exercitarea atribuţiilor sale, Ministerul Învăţământului constituie structuri de experţi şi se sprijină pe organisme consultative, la nivel naţional, alcătuite pe criterii de prestigiu profesional şi moral: Consiliul Naţional pentru Reforma Învăţământului, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, Consiliul Naţional de Finanţare a Învăţământului Superior, Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, Consiliul Naţional al Bibliotecilor, Consiliul Naţional al Rectorilor şi comisiilor naţionale de specialitate pe discipline. De asemenea, Ministerul Învăţământului consulta societăţile ştiinţifice naţionale ale cadrelor didactice şi, după caz, organizaţiile studenţeşti recunoscute în plan naţional, precum şi organizaţiile sindicale ale personalului din învăţământ la nivel de ramura."

    5. Articolul 147 va avea următorul cuprins:

    "Art. 147. - Conducerea operativă a instituţiei de învăţământ superior este asigurata de biroul senatului, alcătuit din: rector, prorectori, secretar ştiinţific, director general administrativ şi reprezentantul organizaţiilor studenţeşti legal constituite la nivel de institut. Preşedintele biroului senatului este rectorul."

    6. Articolul 170 alineatul (4) va avea următorul cuprins:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic