Inapoi la Cautare

LEGE 13 /2006


pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 138/2005 privind exploatarea în siguranţă a acumulărilor cu folosinţă piscicolă, de agrement sau locală, din categoriile de importanţă C şi D


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ARTICOL UNIC

    Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 138 din 29 septembrie 2005 privind exploatarea în siguranţă a acumulărilor cu folosinţă piscicolă, de agrement sau locală, din categoriile de importanţă C şi D, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 916 din 13 octombrie 2005, cu următoarele modificări şi completări:

    1. Titlul ordonanţei de urgenţă va avea următorul cuprins:

    "ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ

    privind exploatarea în siguranţă a acumulărilor cu folosinţă piscicolă, de agrement sau de interes local, din categoriile C şi D"

    2. Articolul 1 va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - Prezenta ordonanţă de urgenţă are ca scop stabilirea competenţelor şi a cadrului juridic privind exploatarea în condiţii de siguranţă a acumulărilor cu folosinţă piscicolă, de agrement sau de interes local, în vederea evitării efectelor negative cauzate asupra populaţiei şi bunurilor materiale din aval, prin eliberarea necontrolată a volumelor de apă acumulate."

    3. Articolul 2 va avea următorul cuprins:

    "Art. 2. - În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, termenul şi expresia de mai jos, denumite în continuare mici acumulări, au următoarea semnificaţie:

    a) acumulările de interes local, cele de folosinţă piscicolă sau de agrement sunt acumulări de apă înmagazinate prin bararea unui curs de apă natural sau artificial, cu volume mai mari de 5.000 mc ori înălţimea coloanei de apă reţinută în secţiunea barajului mai mare de 2 m;

    b) barajele care realizează acumulările de interes local, cele de folosinţă piscicolă sau de agrement cu folosinţă piscicolă, de agrement ori local de la lit. a) sunt cele încadrate în categoriile de importanţă C şi D, conform legii."

    4. La articolul 4, alineatele (1) şi (3) vor avea următorul cuprins:

    "Art. 4. - (1) Prin personal de exploatare calificat şi atestat se înţelege personalul care are pregătire tehnică la nivel de studii medii.

    (3) În cazul în care deţinătorul nu are personal de exploatare calificat, exploatarea micilor acumulări se face cu asistenţă tehnică din partea personalului desemnat de Administraţia Naţională «Apele Române», în baza unui contract."
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic