Inapoi la Cautare

LEGE 113 /2006


privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 201/2005 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 32/2000 privind societăţile de asigurare şi supravegherea asigurărilor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Parlamentul României adopta prezenta lege.

    ART. I


    Se aprobă Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 201 din 22 decembrie 2005 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 32/2000 privind societăţile de asigurare şi supravegherea asigurărilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.191 din 29 decembrie 2005, cu următoarele modificări şi completări:

    1. La articolul I, după punctul 1 se introduce un nou punct, punctul 1^1, cu următorul cuprins:

    "1^1. La articolul 2, punctul 5 va avea următorul cuprins:

    «5. asigurator - persoana juridică română autorizata în condiţiile prezentei legi sa exercite activităţi de asigurare, sucursala sau filiala unui asigurator dintr-un stat terţ, precum şi sucursala unei societăţi de asigurare sau a unei societăţi mutuale dintr-un stat membru, care a primit o autorizaţie de la autoritatea competentă a statului membru de origine;»".

    2. La articolul I punctul 2 articolul 2, punctul 11 va avea următorul cuprins:

    "11. persoane semnificative - membrii consiliului de administraţie şi/sau ai consiliului director şi/sau ai consiliului de supraveghere, conducerea executivă, actuarul, conducătorii activităţilor de asigurări de viaţa şi de asigurări generale, în cazul asigurătorilor cu activitate compozita, persoanele desemnate în funcţii de conducere specifice domeniului asigurărilor, care vor fi stabilite prin norme emise în aplicarea prezentei legi, după caz, precum şi conducerea executivă a intermediarului în asigurări şi/sau în reasigurari şi membrii Consiliului director al Fondului de protecţie a victimelor strazii."

    3. La articolul I punctul 4 articolul 2, punctul 30 va avea următorul cuprins:

    "30. interes de participare - drepturile în capitalul altor entităţi, reprezentate sau nu prin certificate, care prin crearea unei legături durabile cu aceste entităţi sunt destinate să contribuie la activităţile entitatii. Deţinerea de către o entitate a unui procentaj de cel mult 20% din capitalul unei alte entităţi se prezuma ca reprezintă un interes de participare;".

    4. La articolul I, după punctul 4 se introduce un nou punct, punctul 4^1, cu următorul cuprins:

    "4^1. La articolul 2, punctul 47 va avea următorul cuprins:

    «47. suma la risc - diferenţa dintre indemnizaţia de asigurare şi rezerva matematica stabilită pentru contractele de asigurare care acoperă riscul de deces;»".

    5. La articolul I punctul 5 articolul 2, punctul 47^1 va avea următorul cuprins:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic