Inapoi la Cautare

LEGE 111 /1995


privind constituirea, organizarea şi funcţionarea Depozitului legal de tipărituri şi alte documente grafice şi audiovizuale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    j) publicaţii cu caracter oficial ale autorităţilor publice centrale şi locale, precum şi culegeri de acte normative;

    k) standarde, descrieri de invenţii şi inovaţii, norme tehnice şi de funcţionare, materiale de publicitate şi de reclama;

    l) orice alte documente tipărite sau multiplicate prin proceduri grafice sau fizico-chimice, cum sunt: litografierea, fotografierea, fono- şi videografierea etc., cu excepţia celor prevăzute la art. 4.

    ART. 3

    Sunt supuse obligaţiei de trimitere cu titlu de depozit legal toate materialele prevăzute la art. 2, produse pe teritoriul României, precum şi cele realizate de către persoane fizice sau juridice române, ori executate pentru acestea peste hotare, indiferent dacă sunt destinate difuzării în România sau în străinătate.

    ART. 4

    Nu sunt supuse obligaţiei de trimitere cu titlu de depozit legal documentele cu valoare informationala redusă - cărţi de vizita, ferpare, plicuri de corespondenta, formulare cu caracter administrativ-contabil, registre, borderouri, chitantiere, state de plată, boniere, antete, lucrări de mercantilaj -, documentele de valoare - bancnote, titluri de proprietate, timbre, bilete de banca, formulare cec, dispoziţii de plată, bilete de transport şi de spectacole -, documente de stare civilă sau de identitate, filme - artistice şi documentare de lung şi scurt metraj.

    Sunt exceptate de la obligaţia de trimitere cu titlu de depozit legal materialele ce conţin informaţii şi date care, potrivit legii, constituie secrete de stat sau de serviciu şi urmează regimul juridic stabilit pentru acestea.

    ART. 5

    Obligaţia de trimitere cu titlu de depozit legal a materialelor prevăzute la art. 2 revine tuturor persoanelor fizice şi juridice care editează sau, după caz, produc asemenea materiale pe teritoriului României - tipografii, ateliere, case de imprimare, studiouri etc. -, indiferent dacă sunt executate pentru persoane fizice române sau străine.

    Sunt supuse aceleiaşi obligaţii de trimitere cu titlu de depozit legal şi materiale produse de persoanele fizice sau juridice române, ori executate pentru acestea, în străinătate. În acest caz, obligaţia de trimitere revine persoanelor fizice şi juridice române, fie producători, fie beneficiari.

    ART. 6

    Materialele cu titlu de depozit legal, prevăzute la art. 2, se trimit de către agenţii producători în cîte noua exemplare la Biblioteca Naţionala a României.

    Tezele de doctorat se trimit la Biblioteca Naţionala a României şi la Biblioteca Academiei Române în cîte un exemplar.

    Biblioteca Naţionala a României retine doua exemplare, dintre care unul pentru depozitul legal propriu, iar unul cu caracter de exemplar de semnalare statistica, şi le distribuie pe celelalte, în cîte un exemplar, următorilor beneficiari: Biblioteca Academiei Române; Biblioteca Centrala Universitară Cluj-Napoca; Biblioteca Centrala Universitară Iaşi; Biblioteca Universitatii Craiova; Biblioteca Centrala Universitară Timişoara; un exemplar este distribuit Bibliotecii Documentare "Mihai Eminescu" din Ipotesti, judeţul Botosani - numai tiparituri, documente grafice şi audiovizuale care cuprind opere şi referinţe de la şi despre Mihai Eminescu - şi Bibliotecii Militare Naţionale - numai titlurile care se referă la domeniul militar, elaborate de persoane fizice şi juridice din afară armatei -, iar titlurile rămase revin Bibliotecii Naţionale a României, care le distribuie în funcţie de necesitaţi.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic