Inapoi la Cautare

LEGE 11 /2006


pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 125/2005 privind acordarea unui sprijin direct al statului producătorilor agricoli care deţin şi/sau exploatează plantaţii viticole cu soiuri nobile


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. I

    Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 125 din 8 septembrie 2005 privind acordarea unui sprijin direct al statului producătorilor agricoli care deţin şi/sau exploatează plantaţii viticole cu soiuri nobile, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 848 din 20 septembrie 2005, cu următoarele modificări şi completări:

    1. La articolul 1, alineatul (1), literele a), c), d) şi e) ale alineatului (3), precum şi alineatul (4) vor avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - (1) Pentru protejarea şi maturarea elementelor anuale de creştere a butucilor de viţă-de-vie din soiuri nobile în toamna anului 2005, statul sprijină producătorii agricoli prin acordarea sumei de 150 lei (RON)/ha pentru suprafeţele cultivate cu viţă-de-vie din soiuri nobile, mai mari de 0,1 ha inclusiv, înscrise în Registrul plantaţiilor viticole, pentru achiziţionarea de substanţe anticriptogamice pe bază de cupru.

    .....................................................................

    a) producătorii agricoli, persoane fizice, care au în proprietate suprafeţe de teren cultivate cu viţă-de-vie din soiuri nobile pe care le exploatează;

    .....................................................................

    c) societăţile comerciale înfiinţate în conformitate cu Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care exploatează direct terenuri cultivate cu viţă-de-vie din soiuri nobile;

    d) arendaşii care exploatează teren cultivat cu viţă-de-vie din soiuri nobile conform prevederilor Legii arendării nr. 16/1994, cu modificările şi completările ulterioare, care au prevăzută în contract o clauză prin care pot prelua subvenţia acordată de stat sub diferite forme; în lipsa clauzei menţionate anterior, subvenţia se poate acorda arendaşilor cu acordul scris al proprietarului;

    e) unităţile de cercetare şi dezvoltare, din învăţământul agricol şi alţi beneficiari care deţin şi exploatează suprafeţe viticole.

    (4) Beneficiarii sprijinului prevăzuţi la alin. (3) primesc bonuri valorice gratuite pentru suprafeţele cultivate cu viţă-de-vie din soiuri nobile, mai mari de 0,1 ha inclusiv, declarate şi înscrise în Registrul plantaţiilor viticole."

    2. La articolul 2, alineatele (1), (3), (7), (8) şi (9) vor avea următorul cuprins:

    "Art. 2. - (1) Sprijinul direct al statului în valoare de 150 lei (RON)/ha pentru suprafeţele de teren cultivate cu viţă-de-vie din soiuri nobile, mai mari de 0,1 ha inclusiv, se acordă beneficiarilor prevederilor art. 1 alin. (3), pe baza cererii scrise al cărei model este prevăzut în anexele nr. 2a) şi 2b).

    .....................................................................
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic