Inapoi la Cautare

LEGE 11 /1948


pentru ratificarea Tratatului de Prietenie, Colaborare şi Asistenţa Mutuala, între Republica Populară Română şi Republica Populara Bulgara, semnat la Bucureşti la 16 ianuarie 1948


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ART. 1

    Inaltele Părţi Contractante vor colabora strâns pe viitor în toate domeniile şi se vor consulta asupra tuturor chestiunilor privitoare la soarta popoarelor lor şi a raporturilor lor reciproce, spre binele celor două tari, într-un spirit de prietenie frateasca între cele doua popoare.

    ART. 2

    Inaltele Părţi Contractante vor lua de comun acord toate măsurile necesare pentru a garanta securitatea, independenta naţionala şi integritatea lor teritorială. În acest scop ele se vor înţelege asupra tuturor chestiunilor internaţionale importante care ating interesele celor două tari sau interesele păcii şi ale colaborării internaţionale şi vor acţiona în spiritul Chartei Naţiunilor Unite.

    ART. 3

    În cazul cînd Germania sau un al treilea Stat ar săvârşi o agresiune împotriva uneia din Inaltele Părţi Contractante în scopul de a-i primejdui independenta naţionala, de a o aservi sau de a-i rapi o parte din teritoriu, cealaltă Înaltă Parte Contractantă va acorda fără întîrziere părţii atacate ajutor militar sau de orice alta natura prin toate mijloacele de care dispune.

    ART. 4

    Inaltele Părţi Contractante se angajează sa nu încheie vreo alianta nici sa participe la vreo acţiune care ar fi îndreptată împotriva celeilalte Înalte Părţi Contractante.

    ART. 5

    Inaltele Părţi Contractante se angajează în interesul desvoltarii lor economice generale, sa realizeze o colaborare din cele mai strânse în toate domeniile vieţii economice. În acest scop, ele îşi vor coordona planurile lor economice, vor lua toate măsurile pentru a extinde cat mai mult cu putinta schimburile reciproce de mărfuri, vor pregati înfăptuirea unei uniuni vamale şi vor cădea de acord asupra măsurilor comune de luat cu privire la schimburile comerciale cu alte tari.

    ART. 6

    Inaltele Părţi Contractante vor lua toate măsurile necesare în vederea asigurării colaborării celei mai strânse în toate domeniile culturii materiale şi intelectuale, vor sprijini şi incuraja din toate punctele de vedere orice iniţiativa în acest sens.

    ART. 7

    Prezentul Tratat nu aduce nici o atingere obligaţiunilor asumate de Republica Populara Română şi de Republica Populara Bulgaria faţă de un al treilea Stat. Inaltele Părţi Contractante vor aplica acest Tratat în spiritul Chartei Naţiunilor Unite şi vor sprijini orice iniţiativa tinzând sa suprime focarele de agresiune şi să asigure menţinerea păcii şi securităţii mondiale.

    ART. 8

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic