Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2011


privind procedura de soluţionare a cererii de autorizare a operatorilor economici care doresc să comercializeze tutun brut şi/sau tutun parţial prelucrat


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 03.10.2011 și 19.05.2016 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 03.10.2011 și 19.05.2016 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Autorizarea activităţii de comercializare a tutunului brut şi/sau a tutunului parţial prelucrat se efectuează la cererea contribuabililor interesaţi, prin depunerea formularului "Cerere de autorizare ca operator economic comerciant de tutun brut şi/sau tutun parţial prelucrat", denumită în continuare cerere, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la ordin.

    2. Cererea, însoţită de documentele menţionate la pct. 12 din anexa nr. 1 la ordin se depune la direcţia judeţeană sau a municipiului Bucureşti pentru accize şi operaţiuni vamale în raza căreia îşi are sediul social contribuabilul solicitant, ori, după caz, la Direcţia de autorizări din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, se analizează şi se soluţionează de către compartimentul specializat de autorizare în termen de 30 de zile de la primirea documentaţiei complete.

    3. La primirea cererii, compartimentul prevăzut la pct. 2 verifică toate informaţiile furnizate în cerere, precum şi pe cele rezultate din documentaţia depusă.

    4. În măsura în care consideră necesar, organul vamal, în soluţionarea cererii, poate solicita contribuabilului furnizarea de informaţii şi înscrisuri suplimentare sau poate efectua constatări la faţa locului, potrivit prevederilor art. 57 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    5. Concluziile analizelor şi/sau verificărilor întreprinse se vor consemna într-un referat care stă la baza emiterii autorizaţiei sau a deciziei de respingere a cererii.

    6. În cazul aprobării cererii, organul vamal va emite autorizaţia, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la ordin, în două exemplare, dintre care un exemplar pentru contribuabil, iar al doilea exemplar este păstrat în evidenţa emitentului. Pentru referatele aprobate în perioada 1-15 a lunii, autorizaţiile vor fi valabile începând cu data de 16 a lunii, iar pentru referatele aprobate în perioada 16 - sfârşitul lunii, autorizaţiile vor fi valabile începând cu data de 1 a lunii următoare.

    7. Compartimentele specializate de autorizare au obligaţia organizării evidenţei autorizaţiilor emise, prin înregistrarea acestora într-un registru special de evidenţă a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comercializare a tutunului brut şi/sau a tutunului parţial prelucrat. De asemenea, vor asigura publicarea pe site-ul Autorităţii Naţionale a Vămilor a listei cuprinzând aceşti operatori economici, listă care va fi actualizată lunar până la data de 15 a lunii următoare celei în care au fost emise autorizaţiile.

    8. În situaţia în care cererea nu este aprobată, organul vamal va înştiinţa contribuabilul despre aceasta printr-o decizie, în care se vor menţiona motivele de fapt şi de drept pentru care nu s-a efectuat înregistrarea activităţii de comercializare de tutun brut şi/sau tutun parţial prelucrat şi nu s-a eliberat autorizaţia. Decizia este act administrativ-fiscal şi va conţine elementele prevăzute de art. 43 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    9. Împotriva deciziei menţionate la pct. 8, operatorul economic care consideră că a fost lezat în drepturile sale poate formula contestaţie potrivit legii.

    10. Autorizaţia prevăzută la pct. 6 sau decizia menţionată la pct. 8 se comunică contribuabilului conform prevederilor art. 44 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    11. Contribuabilul are dreptul să efectueze activitatea care face obiectul autorizaţiei de la data la care aceasta devine valabilă, astfel cum este prevăzută în autorizaţie.

    12. La modificarea ulterioară a unor date înscrise iniţial în formularul "Cerere de autorizare ca operator economic comerciant de tutun brut şi/sau tutun parţial prelucrat", contribuabilul va depune o nouă cerere pentru emiterea autorizaţiei, însoţită de documentele justificative pentru modificare, caz în care va depune odată cu cererea şi autorizaţia, în original, în vederea anulării.

                                      ----
1  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic