Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2008


privind accesul operatorilor economici la aplicaţia de urmărire a mişcărilor cu produse accizabile în regim suspensiv RO-DAI, la nivel naţional


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 01.08.2008 și 10.01.2010 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 01.08.2008 și 10.01.2010 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I

    Dispoziţii generale

    1. Aplicaţia de urmărire a mişcărilor cu produse accizabile în regim suspensiv RO-DAI permite depunerea documentului administrativ de însoţire (DAI) a produselor accizabile prin mijloace electronice, urmărirea mişcării produselor accizabile în regim suspensiv şi gestionarea închiderii operaţiunilor cu produse accizabile în regim suspensiv, pe teritoriul României.

    2. Depunerea documentelor administrative de însoţire a produselor accizabile prin mijloace electronice, prin intermediul aplicaţiei RO-DAI, se face de către operatorii economici autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu produse accizabile în regim suspensiv.

    3. Pentru utilizarea aplicaţiei RO-DAI destinate operatorilor economici autorizaţi ca antrepozitar/antrepozit fiscal, operator înregistrat, operator neînregistrat sau utilizator final să desfăşoare operaţiuni cu mărfuri accizabile în regim suspensiv este necesar ca aceştia să îndeplinească cerinţele tehnice hardware şi software, prezentate în anexa nr. 1.

    4. Operatorii economici autorizaţi utilizează interfaţa software a aplicaţiei RO-DAI pentru completarea, înregistrarea şi acceptarea documentului administrativ de însoţire a produselor accizabile.

    CAP. II

    Procedura de autorizare a accesului la RO-DAI

    A. Condiţii de acces

    5. Accesul operatorilor economici la aplicaţia RO-DAI, autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu mărfuri accizabile în regim suspensiv, se realizează pe baza unei autorizaţii eliberate de Autoritatea Naţională a Vămilor.

    B. Dosarul de autorizare

    6. Autorizaţia de acces al operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu mărfuri accizabile în regim suspensiv la aplicaţia RO-DAI se acordă pe baza unei cereri scrise, întocmită potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2, care cuprinde: denumirea societăţii comerciale, tipul autorizaţiei, informaţii privind sediul societăţii (localitate, adresă), codul unic de înregistrare (CUI), numele, prenumele şi funcţiile persoanelor care reprezintă legal societatea comercială. Cererea de autorizare pentru acces la aplicaţia RO-DAI se depune de către reprezentantul legal al persoanei autorizate ca antrepozitar/antrepozit fiscal, operator înregistrat, operator neînregistrat sau utilizator final. Cererea se transmite la Autoritatea Naţională a Vămilor, Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statistică vamală împreună cu:

    a) copia autorizaţiei de antrepozitar/antrepozit fiscal, operator înregistrat, operator neînregistrat sau utilizator final;

    b) formularul unic de înregistrare în aplicaţia RO-DAI, conform modelului prezentat în anexa nr. 3;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic