Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2008


privind procedura de soluţionare a cererii de autorizare a operatorilor economici care doresc să comercializeze tutun brut şi/sau tutun parţial prelucrat


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 31.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (31.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Autorizarea activităţii de comercializare a tutunului brut şi/sau a tutunului parţial prelucrat se efectuează la cererea contribuabililor interesaţi, prin depunerea formularului "Cerere de autorizare ca operator economic comerciant de tutun brut şi/sau tutun parţial prelucrat", denumită în continuare cerere, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1.

    2. Cererea, însoţită de documentele menţionate la pct. 12 din anexa nr. 1, se depune la direcţia judeţeană pentru accize şi operaţiuni vamale, respectiv la Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti, în a cărei rază îşi are sediul social contribuabilul solicitant, denumite în continuare autoritate vamală. Cererea se analizează şi se soluţionează de către autoritatea vamală în termen de 30 de zile de la primirea documentaţiei complete.

    3. După primirea cererii, autoritatea vamală verifică toate informaţiile furnizate în cerere, precum şi cele rezultate din documentaţia depusă.

    4. În măsura în care consideră necesar, autoritatea vamală, în soluţionarea cererii, poate solicita contribuabilului furnizarea de informaţii şi înscrisuri suplimentare .

    5. Concluziile analizelor şi verificărilor întreprinse se vor consemna într-un referat care stă la baza emiterii autorizaţiei sau a deciziei de respingere.

    6. În cazul aprobării cererii, autoritatea vamală va emite autorizaţia, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, în două exemplare, dintre care un exemplar pentru contribuabil, iar al doilea exemplar pentru autoritatea vamală. Autorizaţiile emise în perioada 1-15 a lunii sunt valabile începând cu data de 16 a lunii, iar cele emise în perioada 16-sfârşitul lunii sunt valabile începând cu data de 1 a lunii următoare.

    7. Autoritatea vamală are obligaţia organizării evidenţei autorizaţiilor emise, prin înregistrarea acestora într-un registru special de evidenţă a operatorilor economici care comercializează tutun brut şi/sau tutun parţial prelucrat. De asemenea, va asigura publicarea pe site-ul Autorităţii Naţionale a Vămilor a listei cuprinzând aceşti operatori economici, listă care va fi actualizată lunar până la data de 15 a lunii următoare celei în care au fost emise autorizaţiile.

    8. În situaţia în care nu sunt îndeplinite condiţiile legale de autorizare, autoritatea vamală va emite o decizie de respingere a cererii de autorizare, ce va fi adusă la cunoştinţa contribuabilului, cuprinzând motivele de fapt şi de drept pentru care nu s-a aprobat autorizarea activităţii de comercializare a tutunului brut şi/sau a tutunului parţial prelucrat.

    9. În cazul în care autoritatea vamală constată nerespectarea uneia dintre regulile prevăzute la pct. 4^2.1 din titlul VII "Accize şi alte taxe speciale" şi în anexa nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi în cazul nedepunerii documentelor prevăzute la pct. 10, va dispune revocarea autorizaţiei printr-o decizie. Dispoziţiile pct. 8 sunt aplicabile în mod corespunzător.

    10. În cazul modificării ulterioare a unor date înscrise iniţial în formularul "Cerere de autorizare ca operator economic comerciant de tutun brut şi/sau tutun parţial prelucrat", contribuabilul va depune o nouă cerere pentru emiterea unei autorizaţii, împreună cu documentele anexate prevăzute în anexa nr. 1.

                      ----------
1  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic