Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2006


de aplicare a Legii nr. 396/2006 privind acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    Beneficiază de dreptul prevăzut de Legea nr. 396/2006 privind acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei, denumită în continuare Legea nr. 396/2006, familia în care fiecare dintre soţi se află la prima căsătorie, are domiciliul sau reşedinţa în România, indiferent de cetăţenia soţilor.

    ART. 2

    (1) Sprijinul financiar la constituirea familiei, denumit în continuare sprijin financiar, se acordă familiei prevăzute la art. 1, a cărei căsătorie a fost încheiată de către ofiţerul de stare civilă în una din următoarele situaţii:

    a) la sediul autorităţii administraţiei publice locale a municipiului, sectorului municipiului Bucureşti, oraşului sau comunei în a cărei rază administrativ-teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa unul dintre soţi;

    b) la sediul autorităţilor locale competente de pe teritoriul altor ţări;

    c) la sediul misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare de carieră ale României, în condiţiile legii;

    d) la bordul unei nave şi în timpul unei călătorii în afara apelor teritoriale române.

    (2) Documentul doveditor privind încheierea căsătoriei în una din condiţiile prevăzute la alin. (1) este certificatul de căsătorie, eliberat de autorităţile române competente.

    (3) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. b) documentul doveditor este certificatul de căsătorie, eliberat ca urmare a înscrierii sau, după caz, transcrierii în registrele de stare civilă române.

    ART. 3

    Sprijinul financiar se acordă şi familiilor în care unul sau ambii soţi sunt cetăţeni străini sau, după caz, apatrizi care au domiciliul sau, după caz, reşedinţa în România, în condiţiile legii, precum şi cetăţenilor străini şi apatrizilor care au dobândit, în condiţiile legii, statutul de refugiat în România sau cărora li s-a acordat o altă formă de protecţie umanitară prevăzută de lege.

    ART. 4

    (1) Sprijinul financiar se acordă pe bază de cerere şi se depune de unul dintre soţi astfel:

    a) la sediul serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor al municipiului, sectorului municipiului Bucureşti, oraşului sau comunei sau, după caz, la sediul oficiului de stare civilă unde s-a încheiat căsătoria, pentru familiile prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a);
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic