Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2006


de aplicare a măsurilor de simplificare cu privire la transferuri şi achiziţii intracomunitare asimilate, prevăzute la art. 128 alin. (10) şi art. 130^1 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în ceea ce priveşte operaţiunile pluripartite din Comunitate, legate de lucrări asupra bunurilor mobile corporale


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 29.12.2006 și 31.12.2007 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 29.12.2006 și 31.12.2007 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Cazuri în care se aplică măsurile de simplificare

    ART. 1

    PRIMUL CAZ: PREZENTARE

    (1) O persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA în statul membru 2 şi numită în continuare A sau contractorul principal cumpără bunuri de la o altă persoană impozabilă din statul membru 1, numită în continuare B.

    (2) A dispune expedierea bunurilor către altă persoană impozabilă din statul membru 1, numită în continuare C, în vederea prelucrării.

    (3) După prelucrare, bunurile sunt expediate de C din statul membru 1 către A din statul membru 2.

    (4) A furnizează lui B şi lui C codul său de înregistrare în scopuri de TVA din statul membru 2.
	

       statul membru 1 statul membru 2

      ┌───┐ Livrare de bunuri ┌───┐
      │ B ├─────────────────────────────────────> │ A │
      └─┬─┘ └───┘
        │ ^ ^
        │ │ │
        │ Bunuri │ │
        │ │ │
        │ │ │
        v │ │
      ┌───┐ Prestare de servicii │ │
      │ C │────────────────────────────────────────┘ │
      └───┘──────────────────────────────────────────┘
            Transport de bunuri prelucrate


    ART. 2

    Primul caz: Tratamentul fiscal din punct de vedere al TVA fără aplicarea măsurilor de simplificare

    (1) Livrarea bunurilor de la B la A: livrare ce are loc în statul membru 1 în care începe transportul, conform art. 132 alin. (1) lit. (a) din Codul fiscal sau conform echivalentului acestuia din legislaţia altui stat membru, iar B, în principiu, trebuie să aplice TVA din statul membru 1, întrucât bunurile nu se transportă direct în statul membru 2.

    (2) Executarea lucrărilor asupra bunurilor mobile corporale de către C în beneficiul lui A, bunurile prelucrate fiind transportate în afara statului membru 1, reprezintă o prestare de servicii ce are loc în statul membru 2 care a acordat codul de înregistrare în scopuri de TVA lui A, conform art. 133 alin. (2) lit. h) pct. 2 prima liniuţă din Codul fiscal sau conform echivalentului său din legislaţia altui stat membru.

    (3) Atunci când, după prelucrare, produsele prelucrate sunt transportate din statul membru 1 în statul membru 2:

    a) A efectuează un transfer în statul membru 1 conform art. 128 alin. (10) din Codul fiscal sau conform echivalentului său din legislaţia altui stat membru, pentru care A trebuie să se înregistreze în scopuri TVA în statul membru 1, iar acest transfer este scutit de TVA în condiţiile art. 143 alin. (2) lit. d) din Codul fiscal sau conform echivalentului său din legislaţia altui stat membru;

    b) A efectuează o achiziţie intracomunitară asimilată în statul membru 2 conform art. 130^1 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal sau conform echivalentului său din legislaţia altui stat membru.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic