Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2006


pentru administrarea de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a contribuţiilor pentru producţiile de zahăr şi izoglucoză realizate în cadrul cotelor alocate României de către Uniunea Europeană


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    (1) Începând cu data aderării României la Uniunea Europeană, România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, este obligată să plătească contribuţiile pentru producţia de zahăr şi pentru producţia de izoglucoză, în cadrul cotelor alocate.

    (2) Contribuţiile prevăzute la alin. (1) se fac venit la bugetul de stat şi se virează apoi Sistemului de resurse proprii tradiţionale ale Uniunii Europene.

    (3) Sectorul zahărului este singurul domeniu din cadrul cap. 7 "Agricultură" care va contribui prin plata acestor taxe la bugetul Uniunii Europene.

    (4) Contribuţiile pentru producţiile de zahăr şi izoglucoză, prevăzute în contextul organizării comune a pieţei zahărului, reprezintă contribuţiile pentru producţie, cu care producătorii de zahăr contribuie la sprijinirea pieţei zahărului şi la formarea de rezerve. Aceste sume finanţează sistemul repartizării echitabile a cheltuielilor făcute cu restituţiile la export, astfel încât să se asigure o desfacere normală a zahărului.

    ART. 2

    Cotele alocate României în urma negocierilor cu Uniunea Europeană pentru sectorul zahărului sunt prevăzute în Tratatul dintre Regatul Belgiei, Republica Cehă, Regatul Danemarcei, Republica Federală Germania, Republica Estonia, Republica Elenă, Regatul Spaniei, Republica Franceză, Irlanda, Republica Italiană, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Marele Ducat al Luxemburgului, Republica Ungară, Republica Malta, Regatul ţărilor de Jos, Republica Austria, Republica Polonă, Republica Portugheză, Republica Slovenia, Republica Slovacă, Republica Finlanda, Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (state membre ale Uniunii Europene) şi Republica Bulgaria şi România privind aderarea Republicii Bulgaria şi a României la Uniunea Europeană, ratificat prin Legea nr. 157/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 465 din 1 iunie 2005.

    ART. 3

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură realizează calculul, colectarea şi controlul contribuţiilor prevăzute la art. 1.

    ART. 4

    În procesul de administrare a contribuţiilor prevăzute la art. 3, în caz de neplată a contribuţiilor stabilite, se va proceda la executarea creanţelor conform procedurii stabilite în anexa care face parte integrantă din prezentele instrucţiuni.

    ART. 5

    Administrarea cotelor de zahăr şi izoglucoză alocate României pentru anul comercial 2007-2008 se va realiza prin directa aplicare a reglementărilor comunitare corespunzătoare.

    ART. 6

    Colectarea, înregistrarea, controlul şi recuperarea debitelor vor fi detaliate în manualele de proceduri ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, elaborate de către direcţiile de specialitate ale agenţiei şi aprobate prin decizie a directorului general al acesteia.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic