Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2006


privind restituirea sumelor virate în mod eronat, de mai multe ori, de către instituţiile de credit, prin Sistemul electronic de plăţi, ca urmare a unor erori informatice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    1. Sumele virate în mod eronat unei unităţi de trezorerie şi contabilitate publică, de mai multe ori, de către o instituţie de credit, prin Sistemul electronic de plăţi, ca urmare a unor erori informatice, se restituie la cererea scrisă a instituţiei de credit, adresată unităţii de trezorerie şi contabilitate publică unde au fost efectuate aceste viramente.

    2. Cererea va cuprinde toate informaţiile existente în instrucţiunea de plată multiplicată în mod eronat, în aceasta menţionându-se de câte ori a fost multiplicată instrucţiunea de plată.

    3. Unitatea de trezorerie şi contabilitate publică, pe baza cererii înaintate de instituţia de credit, întocmeşte o Notă de confirmare cu privire la realitatea sumelor virate de mai multe ori, prin care precizează că instrucţiunile de plată pentru care se solicită restituirea conţin aceleaşi elemente de identificare cu instrucţiunea de plată iniţiată de către contribuabil din contul acestuia şi fac obiectul unei plăţi multiplicate.

    4. O plată va putea fi considerată multiplicată numai dacă informaţiile din instrucţiunile de plată emise de instituţia de credit, pentru care se solicită restituirea, coincid cu cele conţinute de instrucţiunea de plată iniţiată de către contribuabil din contul acestuia, cu excepţia numărului de referinţă şi a datei creditării contului curent general al Trezoreriei Statului.

    5. În situaţia identificării unor plăţi multiplicate în mod eronat, unitatea de trezorerie şi contabilitate publică va transmite organului fiscal unde este înregistrat ca plătitor contribuabilul atât copia cererii înaintate de instituţia de credit, cât şi Nota de confirmare cu privire la realitatea sumelor virate de mai multe ori.

    6. Pe baza documentelor prevăzute la pct. 5, organul fiscal va proceda la verificarea şi identificarea existenţei în evidenţa analitică pe plătitori, la data cererii, a sumelor virate în plus, precum şi a eventualelor compensări efectuate cu aceste sume ale unor obligaţii bugetare restante înregistrate de către contribuabili. De asemenea, organul fiscal prevăzut la pct. 5 va solicita organului de control competent verificarea, la instituţia de credit în cauză, a concordanţei dintre operaţiunile efectuate în extrasul de cont al contribuabilului, în baza ordinelor de plată emise de acesta în ziua respectivă, şi sumele efectiv virate în contul curent general al Trezoreriei Statului de instituţia de credit.

    Rezultatul verificării va fi comunicat de către organul de control organului fiscal care a solicitat verificarea.

    7. În cazul în care se constată atât existenţa sumelor plătite în plus de instituţia de credit, cât şi existenţa unor obligaţii bugetare restante înregistrate de către contribuabilii pentru care s-au dispus plăţile multiplicate, organul fiscal, în conformitate cu prevederile legale, va întocmi şi va transmite unităţii proprii de trezorerie şi contabilitate publică notele de compensare a obligaţiilor bugetare restante cu sumele plătite în plus, respectiv referatul prin care va dispune restituirea sumelor rezultate în urma efectuării operaţiunilor de compensare. Referatul de restituire va fi aprobat de către conducătorul organului fiscal.

    8. În baza referatului de restituire, unitatea de trezorerie şi contabilitate publică va întocmi ordin de plată pentru Trezoreria Statului (OPT), prin care sumele rezultate în urma efectuării eventualelor operaţiuni de compensare vor fi virate către instituţia de credit care a solicitat restituirea, în contul indicat de aceasta.

                            ___________
1  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic