Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2006


privind regulile de acces la dosarul Consiliului Concurenţei în cazurile referitoare la art. 5 şi 6 din Legea concurenţei nr. 21/1996 şi în cazurile de concentrări economice


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 28.04.2006 și 17.03.2011 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 28.04.2006 și 17.03.2011 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 27 alin. (1) şi (3) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, Consiliul Concurenţei adoptă prezentele instrucţiuni.

    I. Introducere şi obiectul de reglementare al instrucţiunilor

    1. Accesul la dosarul Consiliului Concurenţei constituie una dintre garanţiile procedurale menite să contribuie la respectarea principiului egalităţii armelor şi a dreptului la apărare. Dreptul de acces la dosar este prevăzut de dispoziţiile art. 44 alin. (2)-(4) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, conform cărora, după transmiterea raportului de investigaţie şi înainte de data audierilor, părţile în cauză pot consulta dosarul şi obţine copii şi extrase ale actelor procedurii de investigaţie.

    2. Expresia acces la dosar este folosită în prezentele instrucţiuni numai pentru a desemna accesul asigurat persoanelor, agenţilor economici şi asociaţiilor de agenţi economici cărora Consiliul Concurenţei le-a transmis raportul de investigaţie.

    Aceeaşi expresie ori expresia acces la documente este folosită şi cu privire la autorii plângerilor/sesizărilor sau alte părţi implicate. Totuşi, aceste situaţii sunt diferite de cea a transmiterii raportului de investigaţie şi, prin urmare, nu intră în sfera definiţiei de acces la dosar reglementată de prezentele instrucţiuni şi fac obiectul unei secţiuni separate.

    3. Prezentele instrucţiuni stabilesc totodată care sunt informaţiile la care se acordă accesul, când se acordă accesul la dosar şi care sunt procedurile de urmat pentru realizarea acestui scop.

    II. Scopul accesului la dosar

    A. Persoanele care au drept de acces la dosar

    4. Accesul la dosar în conformitate cu dispoziţiile prevăzute la pct. 1 este menit să asigure exercitarea efectivă a dreptului la apărare împotriva concluziilor şi propunerilor din raportul de investigaţie. În acest scop, atât în cazurile referitoare la art. 5 şi 6 din Legea nr. 21/1996, republicată, cât şi în cazurile privind concentrările economice, accesul este asigurat, la cerere, persoanelor, agenţilor economici şi asociaţiilor de agenţi economici*1), după caz, cărora le-a fost transmis raportul de investigaţie, denumite în continuare părţile.

-------------

    *1) În cuprinsul acestor instrucţiuni, termenul agent economic include atât agenţii economici, cât şi asociaţiile de agenţi economici. Termenul persoană se referă atât la persoana fizică, cât şi la persoana juridică. Multe entităţi sunt în acelaşi timp şi persoane juridice şi agenţi economici, iar în acest caz ele sunt acoperite de ambii termeni. Aceeaşi situaţie este şi în cazul în care o persoană fizică este agent economic în înţelesul art. 5 şi 6. În procedurile legate de concentrări economice trebuie să se ţină seama şi de persoanele prevăzute la art. 10 din Legea nr. 21/1996, republicată, chiar şi atunci când sunt persoane fizice. În cazul entităţilor fără personalitate juridică care nu sunt agenţi economici şi sunt implicate în procedurile desfăşurate de Consiliul Concurenţei, acesta din urmă aplică, când este cazul, mutatis mutandis, principiile stipulate în prezentele instrucţiuni.

    B. La ce documente se acordă accesul

    Conţinutul dosarului Consiliului Concurenţei

    5. Dosarul Consiliului Concurenţei într-o investigaţie privind posibila încălcare a Legii nr. 21/1996, republicată, cuprinde toate documentele*2) care au fost obţinute, produse şi/sau adunate de către echipa de investigaţie în cadrul investigaţiei.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic