Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI 60 /1983


privind termenele, modalităţile şi epocile de recoltare, colectare şi transport ale materialului lemnos din păduri


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC



   CAP. 1

    ART. 1

   Recoltarea şi colectarea materialului lemnos din păduri se organizează şi se efectuează astfel încît să se asigure conservarea şi dezvoltarea fondului forestier, valorificarea integrală şi superioară a lemnului, igienizarea pădurilor şi promovarea regenerarii pe cale naturala a arboretelor din specii valoroase, în conformitate cu prevederile cuprinse în Programul naţional pentru conservarea şi dezvoltarea fondului forestier în perioada 1976-2010 şi alte acte normative.

    ART. 2

   Volumul global şi structura masei lemnoase ce se exploatează anual din fondul forestier sînt stabilite prin planul naţional unic de dezvoltare economico-socială.

    ART. 3

   Amplasarea şi punerea în valoare a masei lemnoase prevăzute în plan, stabilirea epocilor şi termenelor de recoltare şi de colectare ale lemnului din păduri, autorizarea exploatarilor şi predarea parchetelor, aplicarea regulilor silvice de exploatare şi reprimire a parchetelor, precum şi controlul exploatarilor, se fac în conformitate cu prevederile prezentelor instrucţiuni.

   CAP. 2

    ART. 4

   Ministerul Silviculturii, cu consultarea Ministerului Industrializarii Lemnului şi Materialelor de Construcţie, repartizează volumul de masa lemnoasă destinată producţiei industriale, stabilit prin planul cincinal, pe inspectorate silvice judeţene şi al municipiului Bucureşti, Institutul de cercetări şi amenajări silvice şi alţi deţinători de fond forestier, ţinînd seama de posibilitatea anuală a pădurilor prevăzută în amenajamentele silvice şi de alte resurse de lemn destinat recoltarii (păşuni împădurite şi alta vegetaţie forestieră de pe terenuri situate în afară fondului forestier).

   Pe baza volumelor repartizate, deţinătorii de fond forestier stabilesc cotele de tăiere a masei lemnoase pe resurse, specii, ani şi ocoale silvice.

    ART. 5

   În termen de 60 de zile de la primirea cotelor de tăiere, inspectoratele silvice judeţene şi al municipiului Bucureşti, Institutul de cercetări şi amenajări silvice, împreună cu întreprinderile forestiere de exploatare şi transport şi alte unităţi care executa lucrări de exploatare a lemnului, amplaseaza masa lemnoasă pe unităţi de producţie şi unităţi amenajistice, corelata cu prevederile din amenajamentele silvice, ţinînd seama de dispoziţiile Legii nr. 9/1973 privind protecţia mediului înconjurător, prevederile din Programul naţional de perspectiva pentru amenajarea bazinelor hidrografice din R.S.R., adoptat prin Legea nr. 1/1976 şi Programul naţional pentru conservarea şi dezvoltarea fondului forestier în perioada 1976-2010.

    ART. 6

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic