Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI 5 /2011


de modificare şi completare a Instrucţiunii nr. 5/2006 cu privire la sistemul de raportare contabilă semestrială a entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.09.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.09.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ARTICOL UNIC

    Instrucţiunea nr. 5/2006 cu privire la sistemul de raportare contabilă semestrială a entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, aprobată prin Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 70/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 693 din 14 august 2006, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 3, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(3) Contul de profit şi pierdere cuprinde totalitatea veniturilor realizate, a cheltuielilor efectuate, precum şi rezultatele financiare obţinute (profit sau pierdere), preluate din conturile de venituri şi cheltuieli cuprinse în balanţa de verificare întocmită la sfârşitul perioadei de raportare.

    Datele care se raportează în formularul «Contul de profit şi pierdere» sunt cumulate de la începutul anului până la sfârşitul perioadei de raportare.

    Entităţile înscriu în formularul «Contul de profit şi pierdere», la rândul 14 «Salarii», respectiv la rândul 24 «Salarii», după caz, toate cheltuielile reprezentând drepturi salariale. La acelaşi rând se va cuprinde şi contravaloarea tichetelor de masă acordate salariaţilor în baza prevederilor Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, cu modificările ulterioare. Aceste informaţii sunt prezentate, de asemenea, la rândul 30 din formularul «Date informative» (cod 30)."

    2. La articolul 4, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:

    "(6) Raportările contabile semestriale ale entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de C.N.V.M. se întocmesc de către entităţile care aplică prevederile Ordinului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 13/2011 pentru aprobarea Regulamentului nr. 4/2011 privind Reglementările contabile conforme cu Directiva a IV-a CEE aplicabile entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare."

    3. La articolul 5, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(3) Entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de C.N.V.M. completează codul privind activitatea desfăşurată, potrivit Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN, aplicabilă de la 1 ianuarie 2008, aprobată prin Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statistică nr. 337/2007 privind actualizarea Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN.

    În cazul în care unitatea desfăşoară mai multe activităţi, se va trece codul activităţii preponderente, care defineşte profilul unităţii (respectiv codul clasei CAEN al activităţii preponderente)."

    4. La articolul 7, alineatul (2) se abrogă.

    5. Articolul 10 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 10. - Entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de C.N.V.M. pot depune raportările contabile semestriale la registratura C.N.V.M. şi a unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarată, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunătăţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de către agenţii economici şi alţi contribuabili. De asemenea, la depunere se vor avea în vedere şi prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.085/2003 pentru aplicarea unor prevederi ale Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, referitoare la implementarea Sistemului Electronic Naţional, cu modificările şi completările ulterioare."

    6. Anexele nr. 2-4 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-3, care fac parte integrantă din prezenta instrucţiune.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic