Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI 4 /2014


pentru modificarea Instrucţiunii nr. 3/2006 privind înregistrarea instrumentelor financiare derivate la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, aprobată prin Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 27/2006


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 30.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (30.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    d) marja, dacă este cazul."

    3. La articolul 5, alineatele (1), (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "Art. 5. - (1) Modificările elementelor caracteristice ale instrumentelor financiare derivate menţionate la art. 4, precum şi, dacă este cazul, marja şi limita zilnică de variaţie admisă a unui instrument financiar derivat se notifică A.S.F. anterior publicării pe website-ul operatorului de piaţă.

    (2) Modificările elementelor caracteristice ale instrumentelor financiare derivate menţionate la art. 4 pct. 7, precum şi modificarea pasului de tranzacţionare a limitei zilnice de variaţie admisă, a nivelului marjei, precum şi a orarului de tranzacţionare intră în vigoare cel mai devreme la 24 de ore după publicarea acestora pe website-ul operatorului de piaţă.

    (3) Modificările elementelor caracteristice ale instrumentelor financiare derivate de tipul contractelor futures şi ale contractelor cu opţiuni prevăzute la art. 4 pct. 4, 6 şi 9-19 se aplică contractelor care se iniţiază ulterior publicării respectivelor modificări pe website-ul operatorului de piaţă."

    4. La articolul 6 alineatul (2), partea introductivă şi litera b) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "(2) Pentru radierea instrumentelor financiare derivate înregistrate la A.S.F., în condiţiile prevăzute la alin. (1) lit. a), operatorul de piaţă prezintă o cerere însoţită de următoarele documente:

    .................................................................................................

    b) dovada achitării în contul A.S.F. a tarifului pentru radierea instrumentelor financiare derivate înregistrate la A.S.F., cu excepţia radierii pentru cazul prevăzut la alin. (1) lit. c), caz în care radierea nu va fi supusă tarifării."

    5. Articolul 7 se abrogă.

    ART. II

    Prezenta instrucţiune se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, în Buletinul Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi pe site-ul acesteia şi intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                          Preşedintele Autorităţii de

                            Supraveghere Financiară,

                                 Mişu Negriţoiu

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic