Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI 4 /2011


privind finanţarea cheltuielilor pentru examinarea medicală obligatorie periodică a salariaţilor din învăţământul preuniversitar de stat, cu excepţia celei care, potrivit legii, se efectuează gratuit


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 17.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (17.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 81/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 105 alin. (2) lit. (g), art. 234 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, precum şi al art. 4 din Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 3.753/2011 privind aprobarea unor măsuri tranzitorii în sistemul naţional de învăţământ,

    ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului emite prezenta instrucţiune.

    ART. 1

    Încadrarea şi menţinerea într-o funcţie didactică sau didactică auxiliară, precum şi într-o funcţie de conducere, de îndrumare şi control sunt condiţionate de prezentarea unui certificat medical, eliberat pe un formular specific elaborat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, împreună cu Ministerul Sănătăţii.

    ART. 2

    Finanţarea cheltuielilor pentru examinarea medicală obligatorie periodică a salariaţilor din învăţământul preuniversitar de stat, cu excepţia celei care, potrivit legii, se efectuează gratuit, se asigură din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, respectiv ale consiliilor judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti de care aparţin unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

    ART. 3

    Conducerea unităţii de învăţământ preuniversitar de stat are obligaţia să îşi fundamenteze cheltuielile cu această destinaţie în bugetul propriu, pe bază de indicatori fizici şi valorici care să reflecte în mod real necesarul de finanţare, aplicându-se măsuri pentru utilizarea cu maximă eficienţă a fondurilor în interesul procesului de învăţământ.

    ART. 4

    Bugetele elaborate de unităţile de învăţământ preuniversitar de stat se prezintă spre aprobare autorităţii administraţiei publice locale, respectiv consiliilor judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti.

    ART. 5

    După aprobare, bugetele unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat reprezintă documentul pe baza căruia se asigură finanţarea cheltuielilor acestora în exerciţiul financiar respectiv.

    ART. 6

    Direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, unităţile de învăţământ, autorităţile administraţiei publice locale, consiliile judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti duc la îndeplinire prezenta instrucţiune.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic