Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI 4 /2006


privind procedura prin care o societate de administrare a investiţiilor (S.A.I.) - administrator al unui organism de plasament colectiv - poate fi înlocuită cu o altă S.A.I.


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 06.06.2006 și 15.06.2014 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 06.06.2006 și 15.06.2014 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    Prezenta instrucţiune este emisă în aplicarea prevederilor art. 83 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările şi completările ulterioare, şi stabileşte procedura privind înlocuirea societăţii de administrare a investiţiilor (S.A.I.) care administrează un organism de plasament colectiv (O.P.C.) constituit prin contract de societate civilă, cu acordul şi la solicitarea S.A.I.

    ART. 2

    (1) În vederea înlocuirii S.A.I. ce administrează un O.P.C., denumit în continuare O.P.C. transferabil, cu o altă S.A.I., societatea care administrează O.P.C. transferabil la momentul iniţierii înlocuirii va solicita avizul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.).

    (2) C.N.V.M. va acorda avizul cu privire la înlocuirea societăţii de administrare a investiţiilor, dacă această operaţiune nu prejudiciază interesele investitorilor, în baza unei cereri însoţite de documentele prevăzute la art. 3.

    (3) C.N.V.M. este în drept să refuze acordarea avizului, dacă apreciază că nu poate fi asigurată o administrare prudenţială a investiţiilor.

    ART. 3

    Cererea prevăzută la art. 2 alin. (2) trebuie însoţită de următoarele documente:

    a) hotărârea adunării generale a acţionarilor/consiliului de administraţie a/al societăţii care administrează la momentul iniţial O.P.C. transferabil privind predarea în administrare a respectivului O.P.C.;

    b) hotărârea adunării generale a acţionarilor/consiliului de administraţie a/al societăţii care preia în administrare O.P.C. transferabil referitoare la exprimarea acordului cu privire la preluarea în administrare a respectivului O.P.C.;

    c) acordul de principiu din partea depozitarului cu care S.A.I. ce preia în administrare O.P.C. transferabil intenţionează să încheie contract de depozitare a activelor O.P.C. transferabil, indiferent dacă depozitarul existent până la momentul iniţierii transferului O.P.C. este înlocuit sau nu;

    d) în cazul în care O.P.C. este constituit prin act constitutiv, hotărârea adunării generale a acţionarilor a O.P.C. transferabil din care să rezulte acordul cu privire la înlocuirea S.A.I.

    ART. 4

    (1) În termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data depunerii la C.N.V.M. a documentaţiei complete în vederea obţinerii avizului, pentru O.P.C.V.M./A.O.P.C. care atrag în mod public resurse financiare de la persoane fizice şi juridice, S.A.I. ce administrează O.P.C. transferabil va publică în cel puţin două cotidiene naţionale şi pe paginile de web ale respectivului O.P.C. o notă prin care investitorii sunt informaţi cu privire la intenţia preluării în administrare a O.P.C. transferabil de către noua S.A.I. În cazul unui A.O.P.C. care atrage în mod privat resurse financiare de la persoane fizice şi juridice, S.A.I. ce administrează O.P.C. transferabil va transmite investitorilor nota de informare menţionată anterior.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic