Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI 3 /1995


cu privire la înregistrarea în Registrul acţionarilor a transferului de proprietate asupra acţiunilor


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 15.09.1995 și 28.10.1996 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 15.09.1995 și 28.10.1996 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    Conform art. 98 din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, decontarea tranzacţiilor cu valori mobiliare, păstrarea în siguranţa a valorilor mobiliare, transferul proprietăţii asupra acestora şi serviciile de înregistrare şi plata a valorilor mobiliare, precum şi orice operaţiuni conexe trebuie efectuate de persoane juridice autorizate de către Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare.

    ART. 2

    Legătură între acţionari şi instituţiile specializate prevăzute la art. 1 se realizează prin societăţile de valori mobiliare legal autorizate, care au în obiectul lor de activitate:

    - vânzarea şi cumpărarea de valori mobiliare pe contul clienţilor;

    - deţinerea de fonduri şi/sau valori mobiliare ale clienţilor în scopul executării ordinelor privind respectivele valori mobiliare.

    ART. 3

    Relaţia ce se stabileşte între acţionar/investitor şi societatea de intermediere de valori mobiliare este o relaţie contractuală care da dreptul şi obligaţia intermediarului respectiv de a executa ordinele clienţilor, inclusiv de a asigura înscrierea transferului de proprietate asupra valorilor mobiliare, obiect al tranzacţiei, pe de o parte, şi da obligaţia emitentului respectivelor valori mobiliare de a facilita înscrierea transferului de proprietate a valorilor mobiliare în Registrul acţionarilor, pe de altă parte.

    ART. 4

    Până la organizarea şi funcţionarea instituţiilor specializate menţionate la art. 1, societăţile de valori mobiliare legal autorizate, precizate în art. 2, pot acţiona în calitate de mandatar în baza declaraţiei vânzătorului (cedentului) şi cumpărătorului (cesionarului) pentru transcrierea dreptului de proprietate asupra acţiunilor în Registrul acţionarilor societăţii emitente, conform prevederilor art. 64 alin. 1 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale. Pentru realizarea mandatului, societatea de valori mobiliare va prezenta persoanei împuternicite cu ţinerea Registrului acţionarilor următoarele documente:

    - contractul de vânzare-cumpărare, care conţine şi mandatul dat societăţii de valori mobiliare pentru transcriere, sub semnatura privată a vânzătorului şi cumpărătorului;

    - copie xerox de pe actele de identitate ale cumpărătorului şi vânzătorului, paginile 2, 3 şi ultimul domiciliu;

    - copie de pe decizia de autorizare a societăţii de valori mobiliare;

    - documentul original eliberat de emitent privind deţinătorul, numărul şi seria acţiunilor obiect al tranzacţiei.

             p. Preşedintele Comisiei Naţionale
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic