Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 996 /2014


privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC

    Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 523 din 10 iulie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 3. - (1) Prescrierea, eliberarea şi decontarea medicamentelor corespunzătoare denumirilor comune internaţionale prevăzute în sublistele A, B şi secţiunile C1 şi C3 din sublista C se realizează în conformitate cu prevederile Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate şi ale normelor metodologice de aplicare a acestuia.

    (2) Prescrierea, eliberarea şi decontarea medicamentelor corespunzătoare denumirilor comune internaţionale prevăzute în secţiunea C2 din sublista C se realizează în conformitate cu legislaţia în domeniul programelor naţionale de sănătate.

    (3) În sistemul de asigurări sociale de sănătate, prescrierea, eliberarea şi decontarea medicamentelor corespunzătoare denumirilor comune internaţionale prevăzute în sublistele A, B, C - secţiunile C1, C2 şi C3, notate cu (**), (***) şi (****), se realizează potrivit prevederilor alin. (1) şi (2) şi în baza protocoalelor terapeutice aprobate în condiţiile art. 4."

    2. În anexă, la sublista B "DCI-uri corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii în tratamentul ambulatoriu în regim de compensare 50% din preţul de referinţă", după poziţia 216 se introduc nouă noi poziţii, poziţiile 217-225, cu următorul cuprins:

	

┌─────┬──────────────────────────────────────────┬──────────┐
│"217.│Combinaţii (Perindoprilum+Amlodipinum) │ C09BB04 │
├─────┼──────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 218.│Combinaţii (Candesartanum cilexetil+ │ │
│ │Hydrochlorothiazidum) │ C09DA06 │
├─────┼──────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 219.│Combinaţii (Olmesartanum+Amlodipinum) │ C09DB02 │
├─────┼──────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 220.│Combinaţii (Valsartan+Amlodipinum+ │ │
│ │Hydrochlorothiazidum) │ C09DX01 │
├─────┼──────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 221.│Rivaroxabanum │ B01AF01 │
├─────┼──────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 222.│Glicopironium**# │ R03BB06 │
├─────┼──────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 223.│Indacaterolum**# │ R03AC18 │
├─────┼──────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 224.│Combinaţii (Beclometazonum+Formoterolum) │ R03AK07 │
├─────┼──────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 225.│Combinaţii (Naproxenum+Esomeprazolum) │ M01AE52"│
└─────┴──────────────────────────────────────────┴──────────┘


    3. În anexă, la sublista C "DCI-uri corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii în regim de compensare 100%", secţiunea C1 "DCI-uri corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii în tratamentul ambulatoriu al unor grupe de boli în regim de compensare 100% din preţul de referinţă" se completează după cum urmează:

    a) La punctul G4 "Hepatite cronice de etiologie virală B, C şi D", după poziţia 12 se introduce o nouă poziţie, poziţia 13, cu următorul cuprins:

	

┌─────┬──────────────────────────────────────────┬──────────┐
│ "13.│Tenofovirum**** │ J05AF07"│
└─────┴──────────────────────────────────────────┴──────────┘


    b) La punctul G10 "Leucemii, limfoame, aplazie medulară, gamapatii monoclonale maligne, mieloproliferări cronice şi tumori maligne, sindroame mielodisplazice", după poziţia 24 se introduce o nouă poziţie, poziţia 25, cu următorul cuprins:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic