Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 965 /2006


privind sprijinul direct al statului, sub formă de primă de producţie, acordat producătorilor de tutun în anul 2006 în scopul creşterii producţiei şi a calităţii tutunului


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 17 şi 18 din Legea nr. 236/2003 privind organizarea pieţei tutunului brut în România şi al art. 3 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 45/2005 privind organizarea pieţei produselor agricole şi agroalimentare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 307/2005,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Producătorii de tutun, persoane fizice sau juridice, beneficiază de sprijinul direct al statului, sub formă de primă de producţie, în scopul îmbunătăţirii creşterii producţiei şi a calităţii tutunului.

    (2) Valoarea primei de producţie acordate pe kilogramul de tutun, stabilită pe grupe de varietăţi, conform art. 18 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 236/2003 privind organizarea pieţei tutunului brut în România, este prevăzută în anexa nr. 1. Suma aferentă sprijinului financiar brut în anul 2006 este de 2.500 mii lei şi se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale în cadrul Programului "Dezvoltarea durabilă a sectorului vegetal, a sectorului zootehnic şi piscicol, precum şi alte programe pe care Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale trebuie să le pună în aplicare".

    ART. 2

    (1) Primă de producţie se acordă producătorilor de tutun care cultivă, în baza contractului de cultivare a tutunului, încheiat cu unităţile prim-procesatoare, şi fac dovada că suprafeţele plantate sunt înregistrate în Registrul agricol sau în Registrul fermelor ori în alte evidenţe funciare.

    (2) Cuantumul sprijinului care se acordă producătorilor de tutun după livrarea tutunului se stabileşte pe baza declaraţiei de livrare, întocmită de unităţile prim-procesatoare de tutun, înregistrată la direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 186/2001 privind instituirea sistemului de declaraţii de livrare a tutunului brut, aprobată cu modificări prin Legea nr. 326/2002, şi/sau cu alte documente contabile care justifică livrarea tutunului.

    ART. 3

    Prima de producţie se acordă sub formă de parte fixă, parte variabilă şi de ajutor specific, astfel:

    a) partea fixă a primei de producţie se plăteşte producătorilor individuali nemembri ai unui grup şi grupurilor de producători care o distribuie, corespunzător producţiei livrate, fiecărui membru al grupului;

    b) partea variabilă a primei de producţie este plătită numai grupurilor de producători care o distribuie fiecărui membru al grupului, în funcţie de valoarea totală obţinută de la unitatea prim-procesatoare;

    c) grupurile de producători primesc un ajutor specific de până la 2% din totalul primei de producţie, în vederea dezvoltării activităţii lor.

    ART. 4

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic