Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 906 /1995


pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 450/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Guvernul României hotărăşte:

    ART. I

    Hotărârea Guvernului nr. 450/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 220 din 17 august 1994, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 3 punctul (8) va avea următorul cuprins:

    "(8) elaborează studii privind cadrul înţelegerilor internaţionale interesând domeniul justiţiei; avizează, în limitele competenţei sale, proiecte de convenţii internaţionale, anterior aprobării negocierii lor; examinează şi face propuneri referitoare la adaptarea legislaţiei, spre a o face compatibilă cu obligaţiile asumate de România prin convenţii internaţionale sau ca membră a diferite organizaţii internaţionale; contribuie la activitatea de armonizare a legislaţiei, în cadrul procesului de integrare europeană;"

    2. După punctul (8) al articolului 3 se introduc punctele (8^1) şi (8^2), care vor avea următorul cuprins:

    "(8^1) îndeplineşte obligaţiile care îi revin în materie de cooperare judiciară şi juridică internaţională sau în alte materii interesând justiţia şi asigură, în aceste domenii, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu alte ministere interesate, participarea României la structurile europene;

    (8^2) exercită funcţiile de agent guvernamental al României în procedurile din cadrul organismelor cu atribuţii jurisdicţionale ale Consiliului Europei;"

    3. Articolul 5 alineatul 1 va avea următorul cuprins:

    "Numărul maxim de posturi este de 282, exclusiv demnitarii."

    4. La articolul 8 se adaugă un nou alineat, care va avea următorul cuprins:

    "Numirea şi eliberarea din funcţie a agentului guvernamental pentru Consiliul Europei se fac prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului de justiţie, cu avizul ministrului afacerilor externe."

    5. Anexa nr. 1 se completează prin introducerea, în structura organizatorică a Ministerului Justiţiei, a unui nou compartiment denumit Direcţia Agentului Guvernamental pentru Consiliul Europei şi va avea cuprinsul prevăzut în anexa la prezenta hotărâre.

    ART. II

    Ministerul Finanţelor va introduce modificările ce decurg din aplicarea prezentei hotărâri în bugetul Ministerului Justiţiei pe anul 1995.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic