Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 887 /1995


cu privire la Normele metodologice privind vânzarea, contra numerar, a acţiunilor societăţilor comerciale cu capital de stat care se privatizează potrivit Legii nr. 55/1995


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 14.11.1995 și 27.08.1997 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 14.11.1995 și 27.08.1997 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 17 din Legea nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare,

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    În aplicarea prevederilor art. 7 din Legea nr. 55/1995 şi în baza prevederilor art. 17 din aceeaşi lege, acţiunile societăţilor comerciale aferente cotei de capital social care nu este destinată transferului cu titlu gratuit, în limita capitalului social prevăzută în Lista societăţilor comerciale care se privatizează, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 626/1995, asa cum a fost modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 732/1995, pot fi vândute de Fondul Proprietăţii de Stat către persoane fizice si/sau juridice, cu capital privat, române ori străine, prin:

    a) oferte publice de vânzare de acţiuni;

    b) vânzări de acţiuni pe baza de licitaţie deschisă sau licitaţie cu participanţi preselectionaţi;

    c) vânzări de acţiuni prin negociere directă;

    d) orice combinaţie a procedurilor de mai sus.

    ART. 2

    (1) Lista societăţilor comerciale care se privatizează, prevăzută la art. 1, va fi elaborata, în etape, de Fondul Proprietăţii de Stat, cu avizul Agenţiei Naţionale pentru Privatizare şi va conţine, după caz, elemente privind metodele, etapele sau termenele procesului de privatizare pentru fiecare societate comercială şi va fi publicată în Monitorul Oficial al României.

    (2) Lunar, Fondul Proprietăţii de Stat şi Agenţia Naţionala pentru Privatizare vor informa Guvernul asupra îndeplinirii programului de vânzare a acţiunilor societăţilor comerciale.

    ART. 3

    (1) Acţiunile societăţilor comerciale pot fi cumpărate exclusiv de către persoane fizice si/sau juridice române cu capital integral privat ori de persoane fizice sau juridice străine.

    (2) Orice societate de intermediere, autorizata în condiţiile Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, poate dobândi acţiuni ale societăţilor comerciale.

    (3) Asociaţiile salariaţilor şi membrilor conducerii societăţilor comerciale, constituie în conformitate cu Legea nr. 77/1994 privind asociaţiile salariaţilor şi membrilor conducerii societăţilor comerciale care se privatizează, pot participa la cumpărarea de acţiuni ale respectivelor societăţi comerciale prin oricare dintre metodele de vânzare de acţiuni prevăzute la art. 1.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic