Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 86 /2017


privind adoptarea opiniei referitoare la Propunerea de recomandare a Consiliului privind un Cadru european pentru programe de ucenicie de calitate şi eficace COM(2017) 563


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul prevederilor art. 67
 şi 148 din Constituţia României, republicată
, ale Legii nr. 373/2013
 privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene şi ale art. 160 - 185 din Regulamentul Camerei Deputaţilor,
 aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994
, republicat, cu modificările şi completările ulterioare,

    Camera Deputaţilor adoptă prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC

    Luând în considerare Opinia nr. 4c-19/462 adoptată de Comisia pentru afaceri europene în şedinţa din 15 noiembrie 2017, Camera Deputaţilor:

    1. Ia act de răspunsul Uniunii la necesitatea creării unui cadru de calitate pentru stagiile de ucenicie şi salută angajamentul astfel concretizat de a asigura tinerilor cea mai bună educaţie şi formare, precum şi locuri de muncă pe întregul continent.

    2. Salută importanţa acordată mobilităţii ucenicilor la angajatori din alte state membre, susţinerea de către programul Erasmus Plus a stagiilor de ucenicie, precum şi publicarea în EURES, începând din anul 2018, a contractelor de ucenicie, de interes pentru tinerii europeni şi în special pentru cei din România.

    3. Semnalează nevoia de a include în oferta de locuri de muncă, disponibile pentru absolvenţii stagiilor de ucenicie, domenii care prin natura lor solicită un nivel ridicat de calificare, cum ar fi cele care deservesc industriile aerospaţiale, calculatoarele de mare capacitate şi altele asemenea, având în vedere că un număr semnificativ de capacităţi de cercetare şi producţie din aceste domenii se realizează prin cooperare europeană.

    4. Semnalează faptul că, deşi tinerii reprezintă ţinta principală a politicilor europene în ceea ce priveşte stagiul, şi alte grupe de vârstă pot şi trebuie să beneficieze de cadrul recomandat, având în vedere nevoia crescută de participare la procesul de recalificare şi de învăţare continuă.

    5. Consideră că doar printr-un parteneriat puternic între toţi actorii-cheie implicaţi în mod direct în planificarea, guvernanţa şi punerea în aplicare a schemelor de ucenicie se va permite o punere în aplicare cu succes a noului cadru.

    6. Recomandă ca politicile referitoare la sporirea impactului pozitiv al armonizării cadrului stagiilor de ucenicie din statele membre să ia în considerare, în mod preferenţial, problemele specifice zonelor rurale, ale celor aflate sub media de dezvoltare a Uniunii, a comunităţilor marginalizate şi a celor montane.

    7. Recomandă fructificarea rezultatelor Alianţei europene pentru ucenicii prin includerea într-o bază de date menţinute la zi, referitoare la cadrul legal şi administrativ al uceniciilor în statele membre, accesibile cetăţenilor europeni în toate limbile Uniunii.

    8. Atrage atenţia asupra faptului că stabilirea unor standarde de calitate pentru uceniciile care urmează să fie sprijinite de la bugetul Uniunii nu trebuie să se constituie într-o barieră birocratică sau formală pentru accesul la fondurile europene.

    9. Consideră că ar fi indicat ca beneficiile de care se bucură întreprinderile care oferă posibilităţi de ucenicie să fie descrise şi puse la dispoziţia statelor membre, sintetizat şi într-o formă cuantificată, cu accent pe informaţiile privind avantajele pe piaţă şi cele de natură concurenţială, de interes în special pentru IMM.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic