(1) Cheltuielile de întreţinere a căminelor studenţeşti se acoperă, conform legii, din veniturile proprii ale unităţilor şi instituţiilor de învăţământ respective şi se completează cu subvenţii acordate din bugetul de stat. (2) Studenţii contribuie la constituirea veniturilor proprii ale unităţilor şi instituţiilor de învăţământ superior, prevăzute la alin. (1), prin plata tarifelor de cazare.
ART. 5 Tarifele plătite de studenţii români şi cetăţenii străini (studenţi, doctoranzi şi cei veniti la specializare) bursieri ai statului român sau pe cont propriu nevalutar, se stabilesc în funcţie de gradul de confort şi de numărul de persoane cazate într-o camera şi sunt prevăzute în anexa nr. 4.
ART. 6 Studenţii, doctoranzii şi ţinerii veniti la specializare din Republica Moldova şi Ucraina, bursieri ai statului român, care locuiesc în căminele studenţeşti, sunt scutiţi de plată tarifului de cazare.
ART. 7 Cetăţenii străini care studiază în ţara noastră pe cont propriu valutar şi locuiesc în căminele studenţeşti plătesc tariful de cazare în dolari S.U.A., pentru camera, prevăzut în anexa nr. 5.
ART. 8 Studenţii, doctoranzii şi persoanele venite la specializare, bursieri ai statului român sau pe cont propriu nevalutar, care locuiesc în camerele din căminele studenţeşti în număr sub cel normat pe camera, plătesc tariful de cazare pentru locul (locurile) neocupat(e) în dolari S.U.A. ca şi cei prevăzuţi în art. 7, calculat conform anexei nr. 5.
ART. 9 Pentru cadrele didactice care se pot caza în căminele studenţeşti, în limita locurilor disponibile, după cazarea studenţilor, se stabilesc tarifele de cazare prevăzute în anexa nr. 6.
ART. 10 În perioada vacantei de vara a studenţilor pot fi cazate în sistem hotelier şi alte persoane decît studenţi. Pentru aceste persoane se stabilesc tarife negociabile de cazare dar nu mai puţin de 2.000 lei/zi/loc, pentru camere cu grup sanitar pe palier, iar pentru garsoniera, nu mai puţin de 4.000 lei/zi/loc.
ART. 11