Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 859 /1995


privind acordarea de burse şi alte facilităţi financiare şi materiale pentru copii, elevii, studenţii şi cursanţii din învăţământul de stat


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 22.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (22.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul dispoziţiilor art. 7, art. 15 alin. (5), art. 18, art. 170 şi art. 175 din Legea învăţământului nr. 84/1995,

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    (1) Bursele care se acordă elevilor şi studenţilor de la bugetul de stat reprezintă o sumă fixa, diferenţiată pe forme de învăţământ şi pe categorii de beneficiari, precum şi dreptul unor cetăţeni străini de a studia în România fără suportarea taxelor de şcolarizare.

    (2) Bursele de merit şi de studiu se stabilesc în funcţie de rezultatele la învăţătura şi se acordă elevilor şi studenţilor de la cursurile de zi potrivit prevederilor cuprinse în anexa nr. 1 şi, respectiv, în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.

    (3) Bursa de ajutor social poate consta, după caz, în:

    a) în învăţământul preşcolar - ajutorul acordat de către stat pentru copii aflaţi în grădiniţele cu program prelungit şi săptămînal, pentru suportarea unei părţi din costul hranei, diferenţiat în funcţie de numărul de copii din fiecare familie, aflaţi în crese şi grădiniţe, şi de veniturile lunare brute cumulate ale părinţilor sau ale susţinătorilor legali, în condiţiile Hotărârii Guvernului nr. 360/1991, cu modificările ulterioare;

    b) în învăţământul primar, secundar şi postliceal de stat - o sumă acordată lunar elevilor, în cazul în care nu beneficiază de bursa de studiu, în funcţie de veniturile lunare ce revin pe membru de familie, potrivit anexei nr. 1;

    c) în învăţământul superior - o sumă acordată lunar studenţilor, în cazul în care nu beneficiază de bursa de studiu sau de bursa de merit, în funcţie de veniturile lunare ce revin pe membru de familie, potrivit anexei nr. 2; în cazurile prevăzute în anexa nr. 2 lit. B, studenţii pot beneficia şi de burse de ajutor social pentru maternitate, îmbrăcăminte sau deces;

    d) în învăţământul primar, secundar, postliceal şi superior - o sumă acordată ocazional elevilor şi studenţilor în situaţiile prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 la prezenta hotărâre.

    ART. 2

    Alocaţiile zilnice de hrana pentru copii, elevi şi studenţi sunt cele prevăzute în anexa nr. 3.

    ART. 3

    Cuantumurile prevăzute în anexele nr. 1-3 reprezintă sume nete şi se aplică începând cu anul de învăţământ 1995/1996 (drepturile aferente lunii octombrie 1995) şi se indexează periodic, prin hotărâre a Guvernului, în raport cu evoluţia preţurilor de consum.

    ART. 4
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic