Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 82 /1999


privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 614/1995 pentru aprobarea Programului de supraveghere, prevenire, combatere şi asanare a bolilor la animale şi a celor transmisibile de la animale la om, precum şi de refacere a şeptelului


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    Punctul II din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 614/1995 pentru aprobarea Programului de supraveghere, prevenire, combatere şi asanare a bolilor la animale şi a celor transmisibile de la animale la om, precum şi de refacere a septelului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 193 din 25 august 1995, modificată şi completată prin Hotărârea Guvernului nr. 644/1996, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 193 din 19 august 1996, se modifica şi se completează după cum urmează:

    1. Alineatul 3 va avea următorul cuprins:

    "Plata despăgubirilor se face din fondurile prevăzute pentru combaterea epizootiilor, la valoarea de înlocuire la preţul pieţei a animalului sacrificat, după caz, la suma pierderii suferite de proprietar prin redarea, indisponibilizarea ori afectarea în alt fel a animalului, la data când a avut loc acţiunea de lichidare a focarelor de boala sau de asanare a acestora."

    2. După alineatul 3 se introduc alineatele 3^1 şi 3^2, cu următorul cuprins:

    "Suma pierderii suferite de proprietar prin sacrificarea, redarea, indisponibilizarea ori afectarea în alt fel a animalului la data când a avut loc acţiunea de lichidare sau de asanare a focarului de boala se stabileşte de o comisie de apreciere, constituită din medicul veterinar de stat al circumscripţiei sanitare veterinare teritoriale, un specialist de la Centrul local de consultanţa agricolă, un specialist de la Oficiul de reproducţie şi selecţie a animalelor, agentul agricol, primarul localităţii sau reprezentantul acestuia.

    Valoarea de înlocuire a animalului se stabileşte în funcţie de valoarea genetica, zootehnica, sex, vârsta, greutate, starea fiziologica, categoria de producţie, la preţul pieţei la data când a avut loc acţiunea de lichidare sau de asanare a focarului de boala."

    3. Alineatul 4 va avea următorul cuprins:

    "Documentaţia întocmită, conform reglementărilor în vigoare, de către unitatea deţinătoare de animale şi de medicul veterinar de stat este aprobată de directorul şi contabilul-şef al direcţiei sanitare veterinare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi va cuprinde următoarele acte insotitoare:

    - memoriul justificativ care include ancheta epizootica şi acţiunile pentru lichidarea rapida a focarului de boala, întocmit de către medicul veterinar de stat al circumscripţiei sanitare veterinare teritoriale unde a fost declarata boala;

    - actul de declarare a epizootiei, eliberat de medicul veterinar de stat din raza circumscripţiei sanitare veterinare unde a fost declarata boala;

    - copiile de pe buletinele de analiza, eliberate de un laborator sanitar veterinar de stat;

    - procesele-verbale încheiate de persoanele juridice şi certificatele sanitare veterinare eliberate de medicul veterinar de stat pentru persoanele fizice care deţin animale."

    4. După alineatul 4 se introduce alineatul 4^1 cu următorul cuprins:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic