Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 811 /2014


pentru aprobarea mecanismului de alocare anuală finală cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pentru perioada a treia a schemei de comercializare aferente instalaţiilor staţionare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 10.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (10.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 60 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 265/2006, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1


    Se aprobă mecanismul de alocare anuală finală cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pentru perioada a treia a schemei de comercializare aferente instalaţiilor staţionare în care se desfăşoară una sau mai multe dintre activităţile prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 780/2006 privind stabilirea schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2


    (1) Numărul anual de certificate de emisii de gaze cu efect de seră alocate cu titlu gratuit până în anul 2020 pentru fiecare instalaţie în care se desfăşoară una sau mai multe dintre activităţile prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 780/2006, cu modificările şi completările ulterioare, este calculat în conformitate cu dispoziţiile Deciziei 2011/278/UE din 27 aprilie 2014 de stabilire, pentru întreaga Uniune, a normelor tranzitorii privind alocarea armonizată şi cu titlu gratuit a cotelor de emisii în temeiul articolului 10a din Directiva 2003/87/CE a Parlamentului European şi a Consiliului şi cu cele ale Deciziei 2013/448/UE din 5 septembrie 2014 privind măsurile naţionale de punere în aplicare pentru alocarea tranzitorie cu titlu gratuit a cotelor de emisii de gaze cu efect de seră în conformitate cu art. 11 alineatul (3) din Directiva 2003/87/CE a Parlamentului European şi a Consiliului.

    (2) Lista care conţine numărul final de certificate de emisii de gaze cu efect de seră alocate cu titlu gratuit până în anul 2020, fără alocările din rezerva pentru instalaţiile nou-intrate, este prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre şi se publică şi pe pagina de internet a autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului şi schimbărilor climatice.

    ART. 3


    Numărul anual de certificate de emisii de gaze cu efect de seră alocate cu titlu gratuit până în anul 2020 se modifică în condiţiile prevăzute de Decizia 2011/278/UE şi se aprobă prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului şi schimbărilor climatice, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe pagina de internet a autorităţi publice centrale pentru protecţia mediului şi schimbărilor climatice.

                PRIM-MINISTRU

             VICTOR-VIOREL PONTA

                  Contrasemnează:

                 ────────────────
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic