Parlamentul României adopta prezenta hotărâre.
ART. 1 Se constituie Comisia Parlamentului României pentru Integrare Europeană, care va reprezenta, totodată, Parlamentul României şi în Comitetul Parlamentar Mixt România-Uniunea Europeană.
ART. 2 Comisia prevăzută la art. 1 este alcătuită din 21 de parlamentari, la actualii 11 membri ai Delegaţiei Parlamentului României la Parlamentul European adaugindu-se încă 10 noi membri, în conformitate cu normele de reprezentare a partidelor politice în diferite organisme parlamentare. Componenta nominală a comisiei şi a biroului acesteia este prevăzută în anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
ART. 3 Comisia Parlamentului României pentru Integrare Europeană are, în principal, ca atribuţii: - urmărirea punerii în practica, în integralitatea lor, a prevederilor Acordului de asociere a României la Uniunea Europeană şi a realizării obiectivelor Strategiei naţionale de pregătire a aderării României la Uniunea Europeană; - participarea, în cadrul Comitetului Parlamentar Mixt România-Uniunea Europeană, la dezbaterea tuturor aspectelor relaţiilor dintre România şi Uniunea Europeană, mai ales a celor referitoare la aplicarea Acordului de asociere a României la Uniunea Europeană. Competentele în aceasta materie sunt cele prevăzute în Regulamentul Comitetului Parlamentar Mixt România-Uniunea Europeană; - avizarea iniţiativelor legislative având incidente asupra integrării europene, în vederea armonizării cît mai grabnice a legislaţiei româneşti cu legislaţia europeană, a consolidării economiei de piaţa în ţara noastră şi accelerarii integrării în structurile şi mecanismele Uniunii Europene; comisia se va putea autosesiza cu privire la avizarea unor propuneri legislative în acest domeniu, cu acordul a cel puţin unei treimi din numărul membrilor săi.
ART. 4 Şedinţele comisiei comune au loc săptămînal sau ori de cîte ori este necesar. Şedinţele Comitetului Parlamentar Mixt România-Uniunea Europeană au loc în conformitate cu regulamentul acestui comitet. Parlamentarii desemnaţi ca membri ai acestei comisii îşi păstrează şi calitatea de membri ai comisiilor permanente ale Camerei Deputaţilor, respectiv ale Senatului.