Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 78 /2023


privind deschiderea Punctului internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ, România-Diakivţi, Ucraina şi pentru modificarea unor acte normative


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.04.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.04.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Luând în considerare prevederile art. 2
 şi 3 din Acordul
 dintre Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei cu privire la punctele de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene, semnat la Kiev la 2 februarie 2006, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 675/2006
,

    având în vedere aspectele convenite prin Acordul încheiat între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei, prin schimb de note verbale, din datele de 31 august 2012 şi 11 septembrie 2012, privind deschiderea unor puncte internaţionale de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene, modificat prin Acordul încheiat între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei, prin schimb de note verbale, din 4 noiembrie 2022 şi 7 noiembrie 2022,

    ţinând cont de Memorandumul cu tema: Măsuri pentru eficientizarea traficului de mărfuri şi pasageri în zona de frontieră cu Ucraina şi Republica Moldova în contextul conflictului armat din Ucraina, aprobat în şedinţa Guvernului din data de 7 septembrie 2022, semnat de prim-ministrul României, domnul Nicolae-Ionel Ciucă,

    în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată
, al art. 9 alin. (1)
 şi art. 10 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001
 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002
, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 7 alin. (2)
 şi art. 8 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României
, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se aprobă deschiderea punctului de trecere a frontierei de stat pentru traficul internaţional de persoane şi a Biroului vamal de frontieră Racovăţ, România-Diakivţi, Ucraina, după următorul regim: trafic pietonal şi rutier - inclusiv autobuze, inclusiv marfă, cu program de funcţionare permanent.

    (2) Punctul internaţional de trecere a frontierei prevăzut la alin. (1) va fi dat în folosinţă după realizarea infrastructurii şi asigurarea utilităţilor necesare în vederea desfăşurării în bune condiţii a controlului de frontieră.

    ART. 2

    (1) Spaţiile, utilate corespunzător, pentru desfăşurarea activităţii de control la punctul de trecere a frontierei de stat între localităţile Racovăţ, România-Diakivţi, Ucraina, conform anexelor nr. 1 şi 2, se asigură cu titlu gratuit de către administratorul punctului de trecere a frontierei, conform legii.

    (2) Costurile cu utilităţile aferente se achită de către administratorul imobilului şi se recuperează de la fiecare instituţie în parte, pe bază de protocol, în condiţiile legii.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic