d) concentraţia de iod; e) salina producătoare şi adresa; f) data de fabricaţie; g) termenul de valabilitate. (4) Termenul de valabilitate pentru sarea iodata este de 6 luni de la data iodarii. (5) Livrarea sarii iodate de către agenţii economici producători se va face în maximum 1/3 din perioada termenului de valabilitate.
ART. 4 Pentru industria alimentara şi pentru conservarea alimentelor se va utiliza sarea neiodata.
ART. 5 Agenţii economici au obligaţia sa comercializeze sare iodata pentru consumul uman. Pentru protecţia distribuţiei sarii iodate în ambalaje de 1 kg, se interzice agenţilor economici sa reambaleze sarea iodata din saci, în ambalaje mici de 1 kg.
ART. 6 Inspectoratele de poliţie sanitară şi medicina preventivă judeţene şi al municipiului Bucureşti vor face controlul sarii iodate la saline, în depozite şi în reţeaua de desfacere, urmărindu-se ca modul de ambalare, etichetare, cantitatea sarii şi concentraţia iodului să fie corespunzătoare normelor în vigoare.
ART. 7 Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni şi se sancţionează după cum urmează: a) livrarea de către producători a sarii iodate cu un conţinut necorespunzător de iodat de potasiu pentru consumul uman, cu amendă de la 500.000 lei la 800.000 lei;