Pentru prevenirea bolilor prin deficit de iod, care, în România, au un caracter endemic, de gravitate medie şi mijlocie conform normelor de clasificare ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în vederea reglementării consumului de sare iodata pe întreg teritoriul tarii, Guvernul României hotărăşte:
ART. 1 Ministerul Industriilor, prin Regia Autonomă a Sarii, ca singur producător autorizat, va asigura producţia necesară de sare iodata pentru consumul uman pe întreg teritoriul tarii.
ART. 2 (1) Iodatul de potasiu folosit la iodarea sarii trebuie să corespundă condiţiilor de puritate prevăzute în Farmacopeea română în vigoare. (2) Pentru profilaxia bolilor prin deficit de iod, sarea iodata utilizata pentru consumul uman trebuie să conţină minimum 40 mg şi maximum 50 mg iodat de potasiu pe kg de sare.
ART. 3 (1) Sarea iodata va fi ambalata în cutii sau pungi până la 1 kg, care vor purta sigla Regiei Autonome a Sarii. (2) Pentru consumuri colective se admite ambalarea în saci de polietilena de până la 50 kg. (3) Pe ambalaj se vor menţiona următoarele: a) sare iodata; b) a se folosi pentru gătit şi masa; c) a nu se folosi pentru conservarea alimentelor;