Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 760 /2017


privind aprobarea programului de iarnă în domeniul energetic privind măsurile pentru realizarea stocurilor de siguranţă ale Sistemului electroenergetic naţional în ceea ce priveşte combustibilii pentru perioada sezonului rece şi volumul de apă din lacurile de acumulare, denumit Programul de iarnă în domeniul energetic pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă şi stabilitate a Sistemului electroenergetic naţional în perioada 15 noiembrie 2017 - 15 martie 2018, precum şi alte măsuri privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionare a Sistemului electroenergetic naţional


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată
, şi al art. 6 lit. p) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012,
 cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Se aprobă programul de iarnă în domeniul energetic privind măsurile pentru realizarea stocurilor de siguranţă ale Sistemului electroenergetic naţional în ceea ce priveşte combustibilii pentru perioada sezonului rece şi volumul de apă din lacurile de acumulare, denumit Programul de iarnă în domeniul energetic pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă şi stabilitate a Sistemului electroenergetic naţional în perioada 15 noiembrie 2017 - 15 martie 2018, precum şi alte măsuri privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionare a Sistemului electroenergetic naţional în perioada 3 ianuarie-15 martie 2018, prevăzute în anexele nr. 1 şi 1A.

    ART. 2

    În perioada 3 ianuarie-15 martie 2018, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica“ - S.A., în calitate de operator de transport şi sistem, va achiziţiona, în regim reglementat, servicii tehnologice de sistem de la producătorii prevăzuţi în anexele nr. 1A. şi 1B.

    ART. 3

    Producătorii de energie electrică, furnizori ai serviciilor tehnologice de sistem, au obligaţia asigurării continuităţii aprovizionării cu combustibil pentru funcţionarea continuă a grupurilor energetice selectate.

    ART. 4

    (1) Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „Transgaz“ - S.A. împreună cu Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica“ - S.A., denumite în continuare operatori de transport şi sistem, întocmesc un plan comun de măsuri privind asigurarea funcţionării centralelor electrice care consumă gaze naturale, în condiţii de scădere a presiunii gazelor naturale pentru perioada aferentă Programului de iarnă.

    (2) Până la data de 1 decembrie 2017, planul prevăzut la alin. (1) va fi publicat pe site-urile Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale „Transgaz“ - S.A. şi al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica“ - S.A.

    (3) În situaţiile previzibile de creştere a consumului de gaze naturale şi de scădere a presiunilor din sistemul naţional de transport gaze naturale, pentru pornirea grupurilor cu funcţionare pe combustibil alternativ, respectiv pe păcură, operatorii de transport şi de sistem şi producătorii de energie electrică, prevăzuţi în anexele nr. 1 şi 1A, au obligaţia de a asigura din timp pornirea grupurilor cu funcţionare pe combustibil alternativ, respectiv păcură, pentru a preveni dezechilibrarea Sistemului Naţional de Transport Gaze Naturale, cu informarea prealabilă a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

    ART. 5

    Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale „Hidroelectrica“ - S.A. are obligaţia de a monitoriza permanent nivelul din principalele lacuri de acumulare, astfel încât valorile minimale ale volumelor de apă să se încadreze în Programele de exploatare a principalelor acumulări energetice elaborate lunar de către Administraţia Naţională „Apele Române“ şi reactualizate în cazul producerii unor modificări majore ale regimului hidrologic, în scopul satisfacerii cu prioritate a cerinţelor de apă pentru populaţie şi a altor cerinţe social-economice esenţiale.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic