Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 750 /1995


pentru stabilirea Normelor speciale privind mandatarea între persoanele fizice în scopul efectuării operaţiunilor de schimb al cupoanelor nominative de privatizare şi/sau carnetelor cu certificate de proprietate contra acţiuni ale societăţilor comerciale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.04.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.04.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 4 alin. (3) din Legea nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare,

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    Prezenta hotărâre reglementează modul în care persoanele fizice se pot mandata între ele, în baza art. 4 alin. (3) din Legea nr. 55/1995, în scopul depunerii carnetelor cu certificate de proprietate şi/sau cupoanelor nominative de privatizare la centrele de subscriere, în vederea efectuării schimbului contra acţiuni ale societăţilor comerciale cu capital de stat care se privatizează sau, după caz, ale Fondurilor Proprietăţii Private care se vor transforma în societăţi de investiţii financiare.

    ART. 2

    (1) Mandatarea între persoanele fizice, în scopul efectuării schimbului de carnete cu certificate de proprietate şi/sau cupoane nominative de privatizare contra acţiuni ale societăţilor comerciale cu capital de stat care se privatizează sau, după caz, ale Fondurilor Proprietăţii Private care se vor transforma în societăţi de investiţii financiare, se face prin contract de mandat special cu reprezentare, încheiat sub semnatura privată, în condiţiile stabilite de prezenta hotărâre.

    (2) Contractul de mandat special cu reprezentare sub semnatura privată, denumit în continuare procura specială, are putere de lege între părţi, potrivit art. 969 din Codul civil, şi urmează regimul juridic stabilit prin prezenta hotărâre.

    (3) Procura specială este opozabilă societăţilor comerciale privatizabile sau, după caz, persoanelor juridice abilitate potrivit art. 18 alin. (1) din Legea nr. 55/1995, la care cetăţenii îndreptăţiţi solicita schimbul, numai dacă, la depunerea cererii de schimb, este însoţită de carnetele cu certificate de proprietate şi/sau cupoanele nominative de privatizare originale, încredinţate de mandant şi purtind fiecare semnatura acestuia, de actul de identitate al mandatarului şi de copie de pe actul de identitate al mandantului, a carei conformitate cu originalul este confirmată de către acesta.

    ART. 3

    (1) Contractele încheiate potrivit art. 2 alin. (1) vor avea, sub sancţiunea nulităţii, conţinutul şi forma prevăzute în anexele la prezenta hotărâre.

    (2) Prin clauze speciale se pot stipula în sarcina mandantului obligaţii cu privire la restituirea către mandatar a cheltuielilor ocazionate de deplasarea acestuia la centrele de subscriere, precum şi, după caz, restituirea comisionului perceput de persoanele juridice prevăzute la art. 18 alin. (1) din Legea nr. 55/1995.

    (3) Mandatarul va proba îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contract cu dovada scrisă, eliberata de mandant, sau prin completarea şi semnarea de către acesta a rubricii corespunzătoare din procurile speciale-model, prevăzute în anexele la prezenta hotărâre.

    ART. 4

    (1) Persoana care va îndeplini calitatea de mandant poate să fie, după caz:

    a) deţinătorul titlurilor de privatizare;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic