Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 732 /2008


pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 224/2008 privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor cofinanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    "a) beneficiarii înregistraţi în lista APDRP a debitorilor pentru Programul SAPARD şi pentru FEADR, până la achitarea integrală a datoriei faţă de APDRP, inclusiv a majorărilor de întârziere."

    4. La articolul 6, alineatele (3) şi (5) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "(3) Costurile generale ale proiectului sunt eligibile într-un procent de maximum 10%, fiind detaliate pentru fiecare măsură în Ghidul solicitantului, intensitatea acordării fiind în funcţie de tipul şi de complexitatea proiectului. Pentru proiectele depuse de beneficiarii publici, ale căror studii de fezabilitate au fost întocmite şi finanţate din alte fonduri comunitare sau bugetare, înainte de intrarea în vigoare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 28/2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii, costurile reprezentând actualizarea acestor studii nu vor depăşi 3% din valoarea costurilor de proiectare şi inginerie, cu menţinerea procentului de maximum 10% din costurile generale ale proiectului.

    ...........................................................................

    (5) Studiile de fezabilitate sau documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţie, aferente cererilor de finanţare depuse de beneficiarii din cadrul măsurii 322 «Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale», precum şi cele aferente cererilor de finanţare depuse de beneficiarii publici ai măsurilor din PNDR şi care prevăd obiective de investiţii şi lucrări de intervenţie trebuie să fie întocmite sau actualizate conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 28/2008."

    5. La articolul 8 alineatul (1) litera b), punctul (i) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(i) costurile generale legate de realizarea investiţiilor prevăzute la lit. a) pentru proiectare şi asistenţă tehnică, asimilate categoriei de active necorporale, după cum urmează: studii de teren, obţinere de avize, acorduri şi autorizaţii, inclusiv avizul definit la art. 2 alin. (2) lit. k), proiectare şi inginerie, consultanţă;".

    6. Articolul 14 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 14. - APIA, potrivit funcţiilor delegate de APDRP, va implementa şi va efectua plăţile pentru măsurile prevăzute la art. 13 alin. (1)."

    7. La capitolul II, titlul punctului II.3 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "II.3 Reguli privind măsurile de asistenţă tehnică, formare profesională, precum şi submăsura «Construcţie parteneriate public-private», fazele 1, 2 şi 3, din cadrul măsurii «Funcţionarea grupurilor de acţiune locală - LEADER»".

    8. Articolul 18 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 18. - (1) AM-PNDR este autoritatea direct responsabilă cu implementarea măsurilor 111 «Formare profesională - training, informare şi difuzare de cunoştinţe», 143 «Furnizarea de servicii de consiliere şi consultanţă pentru agricultori», 431, cu submăsura 431.1 «Construcţie parteneriate public-private», fazele 1, 2 şi 3, conform reglementărilor în vigoare, precum şi a măsurii «Asistenţă tehnică».

    (2) Implementarea proiectelor cofinanţate din FEADR, prevăzute la alin. (1), se realizează după cum urmează:

    a) pentru măsurile 111 «Formare profesională - training, informare şi difuzare de cunoştinţe», 143 «Furnizarea de servicii de consiliere şi consultanţă pentru agricultori» - la nivel central, prin AM-PNDR, iar la nivel judeţean, prin compartimentele de dezvoltare rurală ale direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală (denumite în continuare DADR) judeţene şi a municipiului Bucureşti;
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic