Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 72 /1995


pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 774/1994 privind acoperirea cheltuielilor efectuate pe suprafeţele calamitate în anul agricol 1993-1994 şi aprobarea normelor metodologice de acordare a ajutoarelor financiare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Guvernul României hotărăşte:

    ARTICOL UNIC

    Hotărârea Guvernului nr. 774/1994 privind acoperirea cheltuielilor efectuate pe suprafeţele calamitate în anul agricol 1993-1994 şi aprobarea normelor metodologice de acordare a ajutoarelor financiare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 327 din 25 noiembrie 1994, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 1 va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - Se aprobă acordarea unui sprijin financiar nerambursabil, în limita sumei de 151,9 miliarde lei prevăzută în bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei pe anul 1994, producătorilor agricoli, indiferent de tipul de proprietate, care au efectuat cheltuieli pe suprafeţele calamitate ca urmare a fenomenelor naturale deosebite (îngheţ, secetă, grindină) înregistrate în anul agricol 1993-1994 în judeţele: Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Prahova, Buzău, Vrancea, Vaslui, parţial în unele comune din judeţele: Arad, Iaşi, Botoşani, Bacău, Sibiu, Călăraşi, Suceava, Giurgiu, Satu Mare şi sectorul agricol Ilfov, nominalizate prin Ordinul nr. 46/1994 şi prin Ordinul nr. 46 bis/1994 ale ministrului agriculturii şi alimentaţiei, precum şi pentru pagubele produse la vii şi pomi, datorate îngheţului, în celelalte judeţe cuprinse în ordinele mai sus menţionate.

    Din suma prevăzută la alin. 1 se alocă 6 miliarde lei pentru acoperirea cheltuielilor efectuate până la distrugerea culturilor ca urmare a căderilor de grindină din lunile mai şi iulie 1994, în limita baremului de cheltuieli prevăzut în anexa nr. 1a).

    De asemenea, din suma de 6 miliarde lei se decontează şi cheltuielile pentru refacerea materialelor de protecţie din sere (sticlă, chit), precum şi cheltuielile de transport al acestor materiale, manopera legată de strânsul, evacuatul şi transportul cioburilor de sticlă, costul echipamentului de protecţie, curăţarea scheletului metalic şi montarea sticlei pe suprafeţele de seră afectate de căderile de grindină din lunile mai şi iulie 1994. Decontarea acestora se face pe baza cheltuielilor efective."

    2. După anexa nr. 1 se introduce anexa nr. 1a), prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

    3. Punctul 3 al normelor metodologice prevăzute în anexa nr. 2 la hotărâre va avea următorul cuprins:

    "Pentru societăţile comerciale agricole cu capital integral sau parţial de stat, sumele cuvenite se stabilesc în baza actelor justificative întocmite conform prevederilor normelor metodologice aprobate prin Ordinul nr. 233/24/1990 al ministrului finanţelor şi al ministrului agriculturii şi alimentaţiei. Prevederile acestui ordin se aplică şi pentru societăţile comerciale cu capital de stat, cu profil de seră. Agenţii economici prevăzuţi în Ordinul nr. 233/24/1990, care nu au întocmit în termen de 2 zile actul de constatare potrivit art. 7 alin. 3 din ordin, nu beneficiază de prevederile prezentei hotărâri, cu excepţia societăţilor comerciale cu profil de sere.

    În condiţiile în care aceste societăţi comerciale şi-au constituit fondul de asigurare pentru calamităţi şi nu l-au utilizat până la aplicarea prezentei hotărâri, valoarea despăgubirilor va fi diminuată cu fondul de asigurare constituit.

    Deconturile întocmite şi avizate de comisiile constituite în acest scop, conform modelului din anexa nr. 1 la prezentele norme, vor fi depuse la direcţia generală pentru agricultură şi alimentaţie judeţeană."

                         PRIM-MINISTRU

                        NICOLAE VĂCĂROIU

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic