Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 681 /1995


privind completarea Hotărârii Guvernului nr. 172/1995


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 26.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (26.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Guvernul României hotărăşte:

    ARTICOL UNIC

    Hotărârea Guvernului nr. 172/1995 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 13/1995 privind unele măsuri de accelerare a procesului de restructurare a regiilor autonome şi a societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat, de intarire a disciplinei financiare şi de imbunatatire a decontărilor în economie, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 62 din 4 aprilie 1995, se completează după cum urmează:

    - În anexa hotărârii, la articolul 22 din ordonanţa, după alineatul 2 al normelor se introduc alineatele 3 - 6, având următorul cuprins:

    "Prevederile art. 22 lit. b) se aplică numai în cazul personalului disponibilizat în baza programelor de restructurare şi redresare financiară aprobate şi care îndeplineşte următoarele condiţii:

    1. a realizat o vechime în munca în aceeaşi unitate de minimum 12 luni, pe baza unui contract de muncă pe durata nedeterminată;

    2. vechimea minima prevăzută la pct. 1 a fost realizată în ultimele 12 luni înainte de disponibilizare.

    Aceasta condiţie se considera a fi îndeplinită şi în cazul în care vechimea de 12 luni este realizată prin însumarea perioadelor lucrate în aceeaşi unitate, înainte şi după unele întreruperi în activitate, determinate de cauze independente de voinţa salariatului, cum sunt: satisfacerea serviciului militar obligatoriu, concediu pentru creşterea copilului până la împlinirea virstei de un an a acestuia, trecerea în şomaj;

    3. nu se afla în situaţia de a fi trecut la pensie pentru limita de vârsta, potrivit legii.

    Salariul de baza net realizat în ultima luna, în funcţie de care se determina suma prevăzută la art. 22 lit. b), se considera a fi - atât pentru personalul salarizat în regie, cît şi pentru personalul salarizat potrivit altor forme de salarizare - salariul de baza brut din luna anterioară disponibilizarii, corespunzător programului de 170 de ore în medie pe luna, înscris în carnetul de muncă, potrivit încadrării, din care se scade impozitul aferent salariului respectiv.

    La desfacerea contractului individual de muncă, persoanelor disponibilizate conform programelor de restructurare şi redresare financiară ale agenţilor economici prevăzuţi la art. 2 din ordonanţa li se va menţiona în carnetul de muncă dacă au beneficiat de suma prevăzută la art. 22 lit. b).

    Persoanele menţionate la alineatul precedent pot beneficia o singură dată de suma prevăzută la art. 22 lit. b)."

                    PRIM-MINISTRU

                  NICOLAE VACAROIU

                            Contrasemnează:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic