Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 668 /2022


pentru acordarea unor facilităţi pe termen scurt, cu privire la obţinerea vizelor române de scurtă şedere şi intrarea pe teritoriul României, pentru beneficiarii programului de burse doctorale şi de cercetare postdoctorală "Eugen Ionescu"


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată
, şi al art. 5 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002
 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Prezenta hotărâre are ca obiect acordarea de facilităţi pe termen scurt pentru străinii supuşi obligativităţii obţinerii vizei de scurtă şedere, care călătoresc în România în calitate de beneficiari ai programului de burse doctorale şi de cercetare postdoctorală „Eugen Ionescu“, instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2007
 privind acordarea burselor „Eugen Ionescu“ de studii doctorale şi de cercetare cetăţenilor străini în instituţii de învăţământ superior din România.

    (2) Facilităţile prevăzute la alin. (1) se referă la documentele necesare pentru acordarea vizei române de scurtă şedere pentru activităţi culturale, ştiinţifice, umanitare, tratament medical de scurtă durată sau alte activităţi care nu contravin legilor române, identificată prin simbolul C/ZA, la dreptul de intrare şi valabilitatea conferite prin vizele eliberate acestora, la regimul taxelor consulare aplicabile şi la documentele necesare pentru justificarea, la intrarea pe teritoriul României, a scopului şi condiţiilor şederii lor, precum şi pentru a face dovada deţinerii unor mijloace corespunzătoare atât pentru întreţinere pe perioada şederii, cât şi pentru întoarcerea în ţara de origine sau pentru tranzitul către alt stat în care există siguranţa că li se va permite intrarea.

    ART. 2

    Termenii şi expresiile utilizate în prezenta hotărâre au sensul şi înţelesul stabilite prin art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002
 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 3

    (1) Străinilor supuşi obligativităţii obţinerii vizei de scurtă şedere, menţionaţi la art. 1 alin. (1) din prezenta hotărâre, le va fi acordat dreptul de intrare şi de şedere în România, în baza vizei române de scurtă şedere pentru activităţi culturale, ştiinţifice, umanitare, tratament medical de scurtă durată sau alte activităţi care nu contravin legilor române, identificată prin simbolul C/ZA, prevăzută la art. 36 alin. (1) lit. g) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002, republicată
, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) Viza prevăzută la alin. (1) se acordă pentru o perioadă de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere pe teritoriul României, cu intrări multiple şi cu scutire de la plata taxelor, în conformitate cu dispoziţiile art. 8 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 198/2008
 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe şi nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.

    (3) La solicitarea vizei prevăzute la alin. (1) este necesară prezentarea adeverinţei de bursă, acordată în cadrul programului de burse „Eugen Ionescu“, semnată de reprezentantul desemnat al Ministerului Afacerilor Externe şi de reprezentantul desemnat al Agenţiei Universitare a Francofoniei pentru Europa Centrală şi de Est, potrivit modelului prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, redactat în limba română şi în limba franceză.

    (4) Adeverinţa de bursă prevăzută la alin. (3), care menţionează instituţia de învăţământ din România în cadrul căreia străinul beneficiar al bursei urmează să îşi desfăşoare activitatea de cercetare, asigurarea costurilor călătoriei, asigurarea mijloacelor de întreţinere, oferirea asigurării medicale şi a condiţiilor de cazare pentru perioada sejurului în România, este suficientă pentru dovedirea îndeplinirii condiţiilor stabilite la art. 36 alin. (1) lit. g) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002, republicată
, cu modificările şi completările ulterioare.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic