Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 666 /2014


privind organizarea şi funcţionarea Consiliului pentru avizarea autorizării prin licenţă a operaţiunilor cu produse cu dublă utilizare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 30 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublă utilizare, aprobată cu modificări prin Legea nr. 197/2011, cu modificările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Consiliul pentru avizarea autorizării prin licenţă a operaţiunilor cu produse cu dublă utilizare, denumit în continuare Consiliul pentru avizare, organ fără personalitate juridică aflat în coordonarea Ministerului Afacerilor Externe prin Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX, denumit în continuare ANCEX, este înfiinţat în conformitate cu dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublă utilizare, aprobată cu modificări prin Legea nr. 197/2011, cu modificările ulterioare.

    ART. 2

    În sensul prezentei hotărâri, termenii şi expresiile definite la art. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 119/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 197/2011, cu modificările ulterioare, au semnificaţiile corespunzătoare.

    ART. 3

    (1) Consiliul pentru avizare examinează şi avizează cererile de licenţă pentru operaţiunile cu produse cu dublă utilizare prevăzute la art. 5 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 119/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 197/2011, cu modificările ulterioare.

    (2) Consiliul pentru avizare examinează şi evaluează şi alte aspecte referitoare la operaţiunile cu produse cu dublă utilizare, precum şi orice alte activităţi în legătură cu funcţionarea sistemului naţional de control al exporturilor, după cum urmează:

    a) rapoartele naţionale ale României, ca angajamente care derivă din implementarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, deciziile adoptate de Uniunea Europeană în cadrul politicii externe şi de securitate comune şi modalităţi de punere în aplicare a acestora, decizii ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa;

    b) informări cu privire la dezvoltări internaţionale semnificative pentru România;

    c) mandatele unor delegaţii mixte la reuniuni ale regimurilor internaţionale de control al exporturilor;

    d) notificarea activităţii unor operatori economici, care nu fac obiectul unor cereri de licenţă, dar care pot fi de interes pentru aplicarea regimului de control al operaţiunilor cu produse cu dublă utilizare.

    (3) Dezbaterile, propunerile şi recomandările Consiliului pentru avizare se consemnează în procesul-verbal al şedinţei, care se semnează de toţi membrii sau reprezentanţii participanţi.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic