Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 661 /2014


privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei afectate din judeţele Argeş şi Dolj


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 5 alin. 1 lit. a) şi alin. 3 din Legea nr. 82/1992 privind rezervele de stat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se aprobă scoaterea din rezervele de stat şi acordarea imediată ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, a unei cantităţi de cel puţin 2.000 litri apă minerală (în funcţie de unitatea de ambalaj paletizată) şi a unei cantităţi de cel mult 10 tone motorină, în limita sumei de 43,38 mii lei, necesare desfăşurării măsurilor de intervenţie operativă pentru protecţia populaţiei ameninţate sau afectate de urmările distructive ale inundaţiilor şi viiturilor de pe raza judeţelor Argeş şi Dolj.

    (2) Cantitatea de combustibil prevăzută la alin. (1) poate fi diminuată în funcţie de posibilităţile tehnologice de încărcare la capacitate maximă a cisternei de transport.

    ART. 2

    Pe perioada desfăşurării acţiunilor de intervenţie în sprijinul populaţiei ameninţate, cantitatea de combustibil necesară se scoate din stocurile disponibile ale rezervelor de stat, la valorile specificaţiilor tehnice ale produsului aflat pe stoc.

    ART. 3

    Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale scade din gestiune, la preţul de înregistrare, prin debitarea contului 6891 "Cheltuieli privind rezerva de stat", cantitatea de produs aprobată a fi scoasă din rezervele de stat, potrivit prezentei hotărâri, pe baza avizului de expediţie şi a procesului-verbal de predare-primire semnat de persoana împuternicită desemnată de Instituţia Prefectului - Judeţul Argeş, respectiv de Instituţia Prefectului - Judeţul Dolj.

    ART. 4

    (1) Cantitatea de 2.000 litri apă minerală este pusă la dispoziţia Instituţiei Prefectului - Judeţul Argeş, iar cantitatea de 10 tone motorină este pusă la dispoziţia Instituţiei Prefectului - Judeţul Dolj, din unităţile teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, potrivit art. 4 alin. 1 din Legea nr. 82/1992 privind rezervele de stat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) Recepţia cantităţilor de combustibil se face la sediul unităţii teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

    (3) Cheltuielile pentru realizarea operaţiunilor prevăzute la alin. (1) se suportă din veniturile proprii ale activităţii pentru intervenţii operative şi reîntregirea stocurilor diminuate, înfiinţată pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, conform Hotărârii Guvernului nr. 598/2014 privind înfiinţarea pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale a unei activităţi finanţate integral din venituri proprii, precum şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.380/2009 privind înfiinţarea, organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

    ART. 5

    (1) Instituţia Prefectului - Judeţul Argeş şi Instituţia Prefectului - Judeţul Dolj justifică distribuirea produselor scoase din rezervele de stat, în condiţiile prezentei hotărâri, conform prevederilor art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 371/1993 privind acordarea, în primă intervenţie, a ajutoarelor umanitare populaţiei sinistrate, ca urmare a unor situaţii excepţionale.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic