Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 656 /1995


pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind distribuirea cupoanelor nominative de privatizare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 499/1995


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Guvernul României hotărăşte:

    ARTICOL UNIC

    Normele metodologice privind distribuirea cupoanelor nominative de privatizare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 499/1995, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 158 din 21 iulie 1995, se modifica şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 20 alineatul (1) se modifica şi va avea următorul cuprins:

    "b) au fost trecuţi în listele nominale, respectiv pe cupoanele nominative de privatizare, cu date personale în neconcordanta cu documentul prezentat (actul de identitate, procura, certificatul de deces), constind în tipărirea cu greşeli a unuia dintre următoarele elemente de identificare: numele, prenumele sau data naşterii;"

    2. Articolul 21 alineatul (1) litera e) se modifica şi va avea următorul cuprins:

    "e) pentru persoanele care indeplineau condiţiile prevăzute de Legea nr. 58/1991 pentru a primi carnete cu certificate de proprietate şi care au decedat după data de 31 decembrie 1990, cupoanele nominative de privatizare se eliberează succesorilor legali ai acestora, de la centrele sau ghiseele speciale de distribuire sau, după caz, de la centrul de distribuire unde este arondat ultimul domiciliu al persoanelor decedate. În lipsa certificatului de moştenitor, persoana cu vocaţie succesorală trebuie să prezinte certificatul de deces, în original şi în copie, şi o declaraţie data pe proprie răspundere, completată conform modelului din anexa K la prezentele norme metodologice, datată şi semnată personal, din care să rezulte ca este singurul succesor. În cazul în care sunt mai mulţi succesori, eliberarea cuponului nominativ de privatizare se face pe baza certificatului de deces, în original şi în copie, şi a unei declaraţii date pe proprie răspundere de către unul dintre succesori, datată şi semnată personal, completată conform modelului din anexa K la prezentele norme metodologice, din care să rezulte ca are acordul celorlalţi succesori, pentru ridicarea cuponului nominativ de privatizare. Succesorul care are certificat de moştenitor va prezenta acest act, în original şi în copie, la ridicarea cuponului nominativ de privatizare cuvenit defunctului. Dacă în certificatul de moştenitor figurează mai mulţi moştenitori, aceştia pot da procura scrisă, datată şi semnată de fiecare dintre ei, pentru cel care se prezintă în vederea ridicării cuponului nominativ de privatizare, sau cuponul se eliberează aceluia dintre succesori care prezintă o declaraţie pe proprie răspundere, datată şi semnată personal, completată în conformitate cu modelul din anexa L la prezentele norme metodologice, din care să rezulte ca are şi acordul celorlalţi moştenitori. Declaraţiile respective se dau, pe proprie răspundere, în faţa distribuitorului.

    Copiile şi actele, completate în conformitate cu anexa K sau anexa L la prezentele norme metodologice, se anexează la lista nominală, iar actele originale se înapoiază succesorilor legali;"

    3. Articolul 21 alineatul (1) litera f) se modifica şi va avea următorul cuprins:

    "f) pentru succesorii lipsiţi de capacitate de exerciţiu, cupoanele nominative de privatizare se pot ridica de către reprezentanţii lor legali, pe baza actului de identitate al reprezentantului legal şi, după caz, a deciziei de numire a tutorelui sau curatorului, prezentată în original şi în copie, însoţită de o declaraţie data şi completată, conform anexei M la prezentele norme metodologice, în faţa distribuitorului. Originalele se înapoiază solicitantului, iar copiile şi, după caz, declaraţiile se anexează la lista nominală;"

    4. La articolul 21 alineatul (1), după litera j), se introduc literele k) şi l), cu următorul cuprins:

    "k) pentru persoanele îndreptăţite ale căror date de identificare înscrise în listele nominative, respectiv pe cupoanele nominative de privatizare, prezintă greşeli de imprimare a initialei prenumelui tatălui, a locului naşterii, a adresei, a seriei sau a numărului actului de identitate (sau, după caz, a numărului actului din certificatul de deces), cupoanele nominative de privatizare astfel imprimate se eliberează solicitanţilor, în cazul în care codul numeric personal înscris pe cuponul nominativ de privatizare este identic cu cel înscris în actul de identitate sau în certificatul de deces. În situaţiile în care codul numeric personal nu este completat, cupoanele nominative de privatizare se eliberează în urma prezentării solicitantului la unitatea de poliţie care înscrie codul numeric personal în actul de identitate sau în certificatul de deces. Atunci când codul numeric personal imprimat pe cuponul nominativ de privatizare nu coincide cu cel înscris în actul de identitate sau în certificatul de deces, se procedează în conformitate cu prevederile art. 20 din prezentele norme metodologice;

    l) pentru persoanele fără capacitate de exerciţiu, asupra cărora s-a instituit tutela sau curatela, cupoanele nominative de privatizare pot fi ridicate de către reprezentanţii legali ai acestora, pe baza actului de identitate al tutorelui sau curatorului, precum şi a actului de instituire a tutelei ori curatelei, în copie şi în original. Actul în original se înapoiază solicitantului, iar copia se anexează la lista nominală."

    5. După anexa J la norme se introduc anexele K, L şi M din prezenta hotărâre, articolul 35 modificîndu-se corespunzător având următorul cuprins:

    "Art. 35. - Anexele A - M fac parte integrantă din prezentele norme metodologice."
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic