Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 653 /2022


privind aprobarea unor măsuri pentru asigurarea reprezentării României în Consiliul Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 22.09.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (22.09.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Având în vedere Memorandumul cu tema: Aprobarea depunerii candidaturii României pentru ocuparea unui loc în cadrul Consiliului Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale, pentru perioada 2022-2025, aprobat în şedinţa Guvernului României din 10 februarie 2021,

    luând în considerare prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 21/2020
 privind Codul aerian, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 3 alin. (3) lit. a) şi b) din anexa
 la Hotărârea Guvernului nr. 405/1993
 privind înfiinţarea Autorităţii Aeronautice Civile Române, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată
, şi al art. 4 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001
 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, aprobată cu modificări prin Legea nr. 247/2002
, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se aprobă normativele de cheltuieli, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, pentru acţiunile de protocol necesare pentru susţinerea candidaturii României la alegerile pentru ocuparea unui loc în Consiliul Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale, în cadrul celei de-a 41-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale, ce va avea loc la Montreal, Canada, în perioada 27 septembrie-14 octombrie 2022.

    (2) Finanţarea cheltuielilor pentru organizarea acţiunilor de protocol prevăzute la alin. (1) se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prin Legea bugetului de stat pe anul 2022 nr. 317/2021
, capitolul 84.01 - Transporturi, subcapitolul 84.01.01 - Administraţie Centrală, titlul 20 - Bunuri şi Servicii.

    ART. 2

    (1) Desemnarea reprezentantului României în Consiliul Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale şi a înlocuitorului acestuia, pentru perioada octombrie 2022 - septembrie 2025, se face prin ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii, din personalul cu expertiză în domeniul aviaţiei civile sau al relaţiilor internaţionale din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii sau, după caz, al Autorităţii Aeronautice Civile Române, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    (2) Prin derogare de la prevederile nr. crt. 31 din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 518/1995
 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificările şi completările ulterioare, diurna reprezentantului României şi a înlocuitorului acestuia la sesiunile Consiliului Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale, inclusiv la sesiunile pregătitoare şi la alte activităţi organizate de acesta, este cea prevăzută pentru categoria a II-a de indemnizaţii de deplasare.

                    PRIM-MINISTRU

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic