Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 651 /2006


privind aprobarea Politicii în domeniul ajutorului de stat pentru perioada 2006-2013


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Principalele obiective generale pe care Guvernul le va urmări prin acordarea de ajutoare de stat se referă la:

    a) creşterea competitivităţii operatorilor economici;

    b) reducerea decalajelor între nivelul de dezvoltare al economiei româneşti şi al celei comunitare, cât şi reducerea disparităţilor economico-sociale între regiuni;

    c) direcţionarea eficientă a resurselor, prin concentrarea acestora spre atingerea obiectivelor naţionale de dezvoltare;

    d) fundamentarea politicii în domeniul ajutoarelor de stat pe o analiză economică rafinată a impactului acestora;

    e) aplicarea eficientă a acquis-ului comunitar în materia ajutorului de stat.

    2.1. Creşterea competitivităţii operatorilor economici

    Ajutoarele de stat pot fi considerate compatibile cu mediul concurenţial normal dacă respectă reglementările internaţionale în materie şi dacă sunt acordate cu respectarea strictă a criteriilor definite pentru fiecare tip de ajutor de stat.

    Măsurile de sprijin public acordate în mod selectiv din surse de stat vor fi direcţionate spre diminuarea sau eliminarea eşecurilor pieţei şi spre creşterea competitivităţii operatorilor economici.

    Prin politica în domeniul ajutoarelor de stat se urmăreşte consolidarea unei economii naţionale mai puternice şi mai atractive pentru investitori, capabilă să se afirme în contextul concurenţei care se manifestă pe piaţa unică.

    Măsurile de sprijin de natura ajutoarelor de stat au rolul de a dezvolta performanţele companiilor prin politici orizontale, care să influenţeze toate sectoarele economiei şi de a promova concurenţa şi nu de a reprezenta practici anticoncurenţiale neadmisibile.

    Astfel, se are în vedere ca, pe baza Politicii în domeniul ajutorului de stat şi a măsurilor de implementare a acestora, ajutoarele de stat să fie alocate cu precădere către susţinerea obiectivelor orizontale, cum ar fi: cercetarea-dezvoltarea, protecţia mediului, creşterea performanţelor capitalului uman. Un domeniu important către care sunt direcţionate ajutoarele de stat, este cel al IMM-urilor, care s-au dovedit a fi flexibile, uşor adaptabile la schimbările pieţei, un adevărat "motor" al dezvoltării economice.

    2.2. Reducerea decalajelor între nivelul de dezvoltare ai economiei româneşti şi ai celei comunitare, cât şi reducerea disparităţilor economico-sociale între regiuni

    Coeziunea economică şi socială este un obiectiv către care se va îndrepta în mare parte efortul financiar public, urmărindu-se prin aceasta reducerea deosebirilor între nivelurile de dezvoltare ale regiunilor Europei. Toate politicile comunitare, inclusiv cea din domeniul concurenţei, ţin seama de considerentele de ordin regional. De aceea, conform art. 87 alin. 3 lit. a) şi c) din Tratatul Uniunii Europene, ajutoarele destinate accelerării dezvoltării economice a anumitor regiuni, considerate slab dezvoltate, pot fi compatibile cu piaţa comună.

    Ajutoarele pentru dezvoltare regională vor avea o pondere importantă în perioada imediat următoare aderării, pentru a elimina cât mai rapid posibil decalajele de dezvoltare ale regiunilor României faţă de diversele regiuni ale Europei. Prin promovarea unei politici active de a elimina cât mai rapid cu putinţă decalajele de dezvoltare ale diferitelor zone din România în raport cu nivelul celor din Europa, Guvernul va asigura ca o pondere importantă a ajutoarelor de stat să fie alocată acestui obiectiv.

<   4   5   6   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic