Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 651 /2006


privind aprobarea Politicii în domeniul ajutorului de stat pentru perioada 2006-2013


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Prin politica în domeniul ajutorului de stat se urmăreşte corelarea obiectivelor de dezvoltare economică cuprinse în planurile naţionale şi strategiile sectoriale şi direcţionarea eficientă a fondurilor publice alocate pentru stimularea dezvoltării economiei şi creşterea performanţelor capitalului uman.

    Totodată, se are în vedere asigurarea unei transparenţe sporite pentru mediul de afaceri, instituţiile finanţatoare interne şi internaţionale, consumatori etc. în ceea ce priveşte orientarea investiţiilor şi stimulentelor de care pot beneficia, definirea condiţiilor de acces la aceste stimulente, precum şi a obligaţiilor la care se supun din această perspectivă.

    Pentru ca acordarea ajutoarelor de stat să conducă la eficienţă economică trebuie să se urmărească:

    a) identificarea sectoarelor cheie ale economiei naţionale, cu luarea în considerare a potenţialului de care dispune, a factorului de convergenţă cu orientările din economia comunitară, precum şi, într-un sens mai larg, cu perspectivele previzibile ale economiei mondiale.

    b) raportarea la priorităţile sociale: demografie, calitatea vieţii, instruire (la nivel mediu şi elitar), cultură, circulaţia persoanelor (turism, transport), habitat, protecţia mediului etc.;

    c) realizarea dezvoltării durabile, care să asigure satisfacerea necesităţilor generaţiilor prezente, fără a compromite posibilitatea generaţiilor viitoare de a îşi îndeplini propriile năzuinţe;

    d) selectarea resurselor financiare ce pot fi mobilizate pentru susţinerea proiectelor considerate prioritare.

    Adaptarea obiectivelor prevăzute în Planul de acţiune comunitar în domeniul ajutorului de stat la cerinţele României porneşte de la examinarea amănunţită a sectoarelor economice definite ca fiind prioritare şi stabilirea, pe această bază, a necesităţilor de susţinere financiară din partea statului, astfel încât să se asigure atingerea unor indicatori macroeconomici comparabili cu cei ai statelor membre ale Uniunii Europene.

    Ca şi în cazul celorlalte ţări din Europa Centrală şi de Est, devenite recent membre ale Uniunii Europene, aderarea României la Uniunea Europeană va conduce la necesitatea reducerii în timp a ponderii ajutorului de stat în PIB pentru încadrarea graduală în limitele considerate normale la nivel comunitar. Aceasta va presupune o mai bună orientare a ajutoarelor de stat disponibile pentru a satisface cu prioritate necesităţile de dezvoltare economică a României în conformitate cu strategiile globale şi sectoriale adoptate de autorităţile române.

    CAP. II


    OBIECTIVELE GENERALE ALE POLITICII ÎN DOMENIUL AJUTORULUI DE STAT

    Programul de Guvernare al României pentru perioada 2005 - 2008 stabileşte principalele direcţii de acţiune asumate de Guvernul României, pe termen scurt, mediu şi lung, pentru dezvoltarea economică durabilă a României, pentru creşterea bunăstării cetăţenilor şi pentru afirmarea demnităţii naţionale.

    Printre opţiunile fundamentale pe care Guvernul României le promovează se numără consolidarea economiei de piaţă funcţionale şi redefinirea rolului statului prin restrângerea intervenţiei sale în economie. În conformitate cu principiul eficienţei, politicile publice, indiferent de obiectul lor, vor fi adoptate şi aplicate numai în situaţia în care ele corespund unei priorităţi, iar recurgerea la acestea se face în baza unor obiective bine definite şi a unor evaluări de impact prealabile.

    Guvernul României va acţiona pentru a atinge convergenţa economică cu Uniunea Europeană, în raport cu strategiile de dezvoltare adoptate de structurile decizionale ale acesteia.

<   3   4   5   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic