Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 627 /1995


privind îmbunătăţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de către agenţii economici şi alţi contribuabili


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    Agenţii economici, indiferent de forma de organizare şi tipul de proprietate, începând cu luna august 1995 vor depune bilanţurile contabile anuale şi situaţia privind "Rezultatele financiare şi obligaţiile fiscale", prevăzute la art. 27 şi art. 32 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, la registratura unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor de care aparţin sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarata.

    Data depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal este data înregistrării acestora la registratura unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor sau cea de depunere la oficiile poştale. În cazul în care ultima zi de depunere este zi nelucrătoare, aceste documente sunt considerate depuse în termen, dacă s-au depus în ziua lucrătoare imediat următoare acesteia.

    Agenţii economici au obligaţia asigurării întocmirii corecte a bilanţurilor contabile şi a situaţiei privind "Rezultatele financiare şi obligaţiile fiscale" pe baza balantelor de verificare, care trebuie să corespundă cu datele înscrise în registrele de contabilitate obligatorii, parafate la organele fiscale şi cu respectarea normelor metodologice de întocmire, verificare şi centralizare elaborate de Ministerul Finanţelor.

    ART. 2

    Sistemul de depunere la registratura unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarata, va fi folosit de către toţi contribuabilii în cazul declaraţiilor de impunere, al deconturilor fiscale, al contestaţiilor şi al altor situaţii privind impozitele şi taxele, dacă legea nu prevede altfel.

    Personalul de specialitate al direcţiilor generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat va acorda, în cadrul programului de lucru cu publicul, afişat la loc vizibil, lămuririle necesare în legătură cu problemele ce fac obiectul prezentei hotărâri.

    ART. 3

    Constituie contravenţie la prevederile prezentei hotărâri următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni:

    a) prezentarea unor bilanţuri contabile sau situaţii financiar-contabile şi fiscale conţinând date eronate sau necorelate;

    b) utilizarea de registre contabile neparafate de organele fiscale.

    Contravenţiile prevăzute la alin. 1 se sancţionează cu amendă contravenţională de la 600.000 lei la 1.000.000 lei.

    Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către persoanele anume împuternicite din Ministerul Finanţelor şi din unităţile sale teritoriale.

    Prevederile prezentei hotărâri se completează cu dispoziţiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic