HOTĂRÂRE 616 /1995  HOTĂRÎRE Nr. 616 din 11 august 1995privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 190/1991 privind transformarea şcolilor militare de ofiţeri în institute militare de învăţământ EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 206 din 6 septembrie 1995 Guvernul României hotărăşte: ART. 1 Hotărârea Guvernului nr. 190/1991 privind transformarea şcolilor militare de ofiţeri în institute militare de învăŠ- Legislatie Romaneasca - Legislatie, Monitorul Oficial, Acte normative - LEGISLATIE LA ZI
Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 616 /1995


privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 190/1991 privind transformarea şcolilor militare de ofiţeri în institute militare de învăţământ


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În cazul nerespectării angajamentului sau când este îndepărtat din academie ori trecut în rezerva pentru comiterea unor infracţiuni sau săvârşirea unor abateri disciplinare grave, care îl fac incompatibil cu calitatea de militar, precum şi la cerere, studentul sau absolventul în cauza este obligat sa restituie cheltuielile de întreţinere pe timpul şcolarizării, ţinând seama de timpul servit.

    Cheltuielile de întreţinere cuprind cheltuielile efectuate cu hrana, echiparea, cazarea pe timpul studiilor şi transportul pe timpul vacantelor."

    5. Articolul 9 se modifica şi se completează, având următorul cuprins:

    "Art. 9. - Studenţii militari îndepărtaţi din academie fără să fie trecuţi în rezerva sunt trimişi în alte unităţi militare ale Ministerului Apărării Naţionale pentru continuarea serviciului militar în termen, iar cei trecuţi direct în rezerva primesc gradul militar, potrivit reglementărilor legale.

    Studenţii militari care, pentru motive medicale sau pentru alte motive neimputabile lor, nu mai pot urma cursurile academiilor, pot continua studiile în instituţii civile de învăţământ superior, prin transfer, în condiţiile legii."

    6. Articolul 10 se modifica şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 10. - Ofiţerii în activitate, posesori ai diplomei care atesta absolvirea şcolilor militare de ofiţeri activi cu durata de 3 sau de 4 ani şi care nu sunt absolvenţi ai Academiei de Înalte Studii Militare, respectiv ai Academiei Militare, pot fi înmatriculaţi, la cerere, în academiile categoriilor de forte ale armatei, în cel mult anul III de studii, învăţământ fără frecventa, în vederea obţinerii Diplomei de licenţă şi a titlului de ofiţer licenţiat, în condiţiile stabilite de aceste instituţii, cu respectarea prevederilor Legii învăţământului."

    7. Anexa nr. 1 se modifica în sensul că Institutul Militar de Infanterie, Graniceri şi Chimie "Nicolae Balcescu" se va numi Academia Trupelor de Uscat, iar Institutul Militar de Artilerie şi Rachete Antiaeriene "General Bungescu" se va numi Academia Aviaţiei şi Apărării Antiaeriene.

    ART. 2

    (1) Institutul Militar de Intendenta şi Finanţe "Gheorghe Lazar", Institutul Militar de Tancuri "Mihai Viteazul", Institutul Militar de Auto "Basarab I", Institutul Militar de Artilerie şi Geodezie "Ioan Voda", Institutul Militar de Radiolocatie "Avram Iancu", Institutul Militar de Geniu, Construcţii şi Cai Ferate "Panait Donici" şi Institutul Militar de Transporturi "Decebal" urmează să-şi înceteze activitatea în următorii 2 ani, după finalizarea studiilor de către studenţii anilor III şi IV.

    (2) Institutul Militar de Aviatie "Aurel Vlaicu" urmează să-şi înceteze activitatea în următorii 3 ani, după finalizarea studiilor de către studenţii anilor III, IV şi V.

    ART. 3

    (1) Începând cu anul universitar 1995/1996, Academia Trupelor de Uscat şi Academia Aviaţiei şi Apărării Antiaeriene funcţionează având în pregătire studenţi admişi pentru anul I, seria 1995/1996, şi studenţii anului II, seria 1994/1998, transferati de la Institutele militare de învăţământ prevăzute la art. II, care vor fi pregatiti în profilurile categoriilor de forte ale armatei. Studenţii din anii III şi IV din institutele militare de învăţământ superior care îşi schimba denumirea în academii continua pregătirea în arma, în structuri anexe subordonate comandantilor academiilor respective.

    (2) Absolvenţilor institutelor militare de învăţământ superior şi ai structurilor anexe ale academiilor de forte ale armatei, care promovează examenul de licenţă, li se eliberează Diploma de licenţă şi li se acordă titlul de ofiţer licenţiat, conform planurilor de învăţământ aprobate.

    (3) Studiile pentru formarea ofiţerilor în cele doua academii se desfăşoară prin învăţământ de zi, cu durata de 4 ani, şi prin învăţământ fără frecventa pentru completarea studiilor de către ofiţeri în activitate, absolvenţi ai şcolilor militare de ofiţeri activi cu durata de 3 sau de 4 ani.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic