Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 616 /1995


privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 190/1991 privind transformarea şcolilor militare de ofiţeri în institute militare de învăţământ


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 31.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (31.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    Hotărârea Guvernului nr. 190/1991 privind transformarea şcolilor militare de ofiţeri în institute militare de învăţământ se modifica şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 5 se modifica şi se completează, având următorul cuprins:

    "Art. 5. - Planurile de învăţământ pentru formarea ofiţerilor se elaborează de către specialişti din cadrul academiilor şi al statelor majore ale categoriilor de forte ale armatei cărora le sunt subordonate, se avizează de Ministerul Învăţământului şi se aproba de şeful Statului Major General.

    Profilurile, specializările şi direcţiile de aprofundare se stabilesc de către Ministerul Apărării Naţionale."

    2. Articolul 6 se modifica şi se completează, având următorul cuprins:

    "Art. 6. - Comandantii academiilor categoriilor de forte ale armatei sunt numiţi în funcţii de către ministrul apărării naţionale, indeplinind prerogativele militare şi atribuţiile de presedinti ai organelor colective de conducere a instituţiilor.

    Personalul de conducere este numit în funcţii în baza normelor în vigoare pentru instituţiile de învăţământ superior şi potrivit criteriilor stabilite de Ministerul Apărării Naţionale.

    Personalul didactic se compune din personalul didactic universitar şi corpul instructorilor militari. Normele didactice şi de structura pentru învăţământ ale academiilor categoriilor de forte ale armatei se stabilesc de către Ministerul Apărării Naţionale, cu avizul Ministerului Învăţământului.

    Numirea, promovarea şi eliberarea din funcţie a cadrelor didactice se efectuează de către statele majore ale categoriilor de forte ale armatei, în conformitate cu prevederile legale pentru învăţământul superior şi cu criteriile stabilite de Ministerul Apărării Naţionale. Pentru profesori şi conferenţiari, numirea şi promovarea se pot face după atestarea acestora de către Ministerul Învăţământului, la propunerea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare."

    3. Articolul 7 se modifica şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 7. - Absolvenţilor academiilor categoriilor de forte ale armatei li se eliberează Diploma de licenţă şi li se acordă titlul de ofiţer licenţiat în profilul ştiinţa militară şi specializările stabilite prin ordin al ministrului apărării naţionale, prevăzute în planurile de învăţământ."

    4. Articolul 8 se modifica şi se completează, având următorul cuprins:

    "Art. 8. - Studenţii militari pregatiti pentru Ministerul Apărării Naţionale încheie angajamente scrise cu acest minister, prin care sunt obligaţi ca, după absolvirea academiei, să urmeze cursurile de specializare pentru prima funcţie, iar, în continuare sa îndeplinească serviciul militar activ timp de cel puţin 10 ani.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic